MOK se izvinio i obrisao tvit o Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine

Ostavite komentar


  1. MOK je licemeran, kao i uvek. Nosenje stafete jeste pocelo u Nemackoj i to jeste ideja vrlo mnogobrojnih obozavatelja nacizma u MOK. Dalje, te 1936 je ucestvovala na Olimpijskim igrama ogromna vecina drzava, i nista im nije smetalo. I Jugoslavija. Na otvaranju su mnogi pozdravljali svecanu lozu podignutom desnom rukom (npr. Francuzi). Pjer de Kuberten je bio obozavalac Hitlera i nacizma i licno mu se zahvalio u pozdravnom pismu, najtoplijim recima. I najzad, ideja olimpizma je izrazito anti-hriscanska, zbog cega se i dopala nacistima. Pored uvazavanja primitivnog kulta tela, fizicke snage i nadmoci, nemilosrdne borbe, razdvajanja polova (sve ideje zajeddnicke nacizmu i olimpizmu). Naravno, Kuberten je bio i neobuzdani i sasvim otvoreni rasista, a prezirao je i zene i smatrao da treba samo da urucuju medalje….

    1. @to je istorija MOK-a: ah sta cete, pa 2/3 Srbije je licemerno, davalo je plebiscitarnu podrsku Milosevicevom imperijalizmu, da bi posle svi presli kod Demokrata a sada opet kod onih koji su bili za granice Virovitica – Karlovac – Karlobag.

      1. važno je da Hrvatska nije licemerna… najveće etničko čišćenje posle drugog rata. I nikom ništa…

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.