Moto GP: Doviciozo dominantan u Brnu 1Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobedio je posle letnje pauze u Brnu na VN Češke i vratio se u borbu za šampionsku trku.

Drugi je bio njegov timski kolega Horhe Lorenco, a treći Mark Markez iz Repsol Honde.

Trka je bila uzbudljiva i iz početnog „vozića“ koji su činili čak deset vozača izdvojili su se Andrea Doviciozo, Horhe Lorenco, Mark Markez, Kal Kračlou i Valentino Rosi koji su sredinom trke promenili sve pozicije od druge do pete, izuzev Dovicioza koji je držao prvo mesto od samog početka pa do kraja trke.

Na sedam krugova do kraja izdvojili su se Doviciozo, Lorenco i Markez koji su bili u otvorenoj borbi za poebdu na trci, ali je najhladnokrvninji i najbolji bio upravo popularni „Dovi“ koji je odbio sve napade protivnika i slavio veliki trijumf koji ga vraćaju u borbu za šampionsku titulu.

Naredna trka vozi se za VN Austrije koja je poznata kao „Dukatijeva“ staza, pa ako na njoj Doviviozo i Lorenco budu na nivou iz ovog vikenda, mogli bi učiniti ovaj šampionat još zanimljivijim.

Kao četvrti je kroz cilj prošao Valentino Rosi i to nakon što je u poslednjoj krivini pretekao Kala Kračla pa nakon ove trke zaostaje 49 bodova za Markom Markezom.

Ovo je bila prva pobeda Dukatija u Brnu posle dugih 11 godina „posta“.

Generalni poredak vozača

Mark Markez 181

Valentino Rosi 132

Andrea Doviciozo 113

Maverik Vinjales 109

Horhe Lorenco 105

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari