Marjanović: Cilj u Kini je zlato, Jokić je plej u telu centra 1Foto: KSS sajt

Srpski košarkaš Boban Marjanović izjavio je da je cilj naše selekcije na predstojećem Svetskom prvenstvu ostvajanje zlatne medalje. Marjanović je nakon pobede nad Turskom na Akropolis kupu govorio i o saradnji sa još jednim NBA centrom – Nikolom Jokićem.

„Orlovi“ su u Atini ubedljivo savladali Turke 87:72 i, uprkos problemima sa povredama, nastavili da igraju odlično u pripremnim mečevima.

„Cilj je zlato. Kada krenete da trenirate uvek stavite očekivanja na najveći nivo. Nije važno šta igrate, recimo isto je kao kada igrate tenis, želite da pobedite. Ili krenete da čitate knjigu, želite i da je završite. To je cilj, ista je stvar ovde. Trenirate jer želite da budete na vrhu“, rekao je Marjanović za grčki Jurohups.

Centar Dalas meveriksa ima prilike da igra sa Jokićem u istom timu, momkom koji je obeležio prethodne dve sezone u najjačoj ligi sveta.“Nikola je sjajan košarkaš. On je plejmejker u telu centra. Lepo je igrati s njim, on je moj dobar prijatelj, i kada imate prijatelja pored sebe sve je lakše“, rekao je Bobi.

Bobi je prokomentarisao i veliki broj otkaza u timu Sjedinjenih Američkih Država.“Ne obaziremo se na to, prvo moramo da gledamo sebe, a onda tek da vidimo ko igra, ko ne igra…“, zaključio je srpski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari