Orlovi deklasirali Italiju 1Foto: KSS sajt

Košarkaši Srbije pobedili su Italiju u drugom kolu „Akropolis kupa“ sa 96:64 (14:15, 31:17, 24:17, 27:15) i sutra će se protiv Grčke boriti za trofej.

Nakon izjednačene prve četvrtine, reprezentacija Srbije je uspostavila dominaciju na terenu, pa je na poluvremenu razlika u korist srpskih košarkaša iznosila 13 poena.

I u drugom delu utakmice reprezentativci Srbije nastavili su u istom ritmu, za konačnih 32 poena razlike. Bila je to peta pobeda naših košarkaša u isto toliko pripremnih utakmica za prvenstvo sveta u Kini, koje počinje 31. avgusta.

Utisak je da je igra sve bolja, uprkos velikom hendikepu zbog povreda kapitena Miloša Teodosića i Dragana Milosavjevića. Danas su izabranici Aleksandra Đorđevića u meč ušli nešto sporije. Odbrana je od početka delovala sasvim dobro, ali u prvoj četvrtini nije bilo dovoljo koncentracije u napadu i promašeno je dosta otvorenih šuteva za tri poena, pa su Italijani održavali rezultatsku ravnotežu. To se promenilo već od druge četvrtine.

Nikola Jokić je povukao ekipu i veoma brzo je reprezentacija Srbije stekla dvocifrenu prednost, a kada je početkom drugog poluvremena šut konačno krenuo i Bogdanu Bogdanoviću, koji je u prvom poluvremeu devet puta bio neprecizan za trojku, sve je bilo mnogo lakše.

U poslednjih deset minuta Srbija je ušla sa prednošću od 26 poena i, kao na jučerašjem susretu sa Turskom, više nije bilo neophodno trošiti snagu, pa je susret završen u gotovo egzibicionoj igri. I danas su košarkaši Srbije „zaključali“ reket i Italijani su pod našim košem poentirali samo sedam puta. S druge stane, naši visoki igrači, pre svega Jokić i Boban Marjanović, su u napadu bili dominantni u unutrašnjoj igri, za koju „azuri“ nisu imali rešenje.

Problem za naše protivnike je i što ništa ne dobijaju prekršajima nad centrima reprezentacije Srbije, jer su i Jokić i Marjanović, za razliku od većine košarkaša njihove visine, gotovo nepogrešivi sa linije slobodnih bacanja.

Treba na kraju reći da ovo ipak nije bila prava slika reprezentacije Italije, jer su igrali bez Luiđija Damomea, Danila Galinarija i Danije Heketa, i sigurno je da utakmica koju ćemo u Kini igrati protiv njih neće biti ovako laka.

Italija: Delavale 9, Belineli 16, Đentile 11, Biliga 7, Vitali 6, Filoj, Bruks 3, Tesitori 2, Riči, Abas 8, Saketi 2.

Srbija: Simonović 8, Bogdanović 15, Bjelica 13, Raduljica, Birčević, Jokić 20, Milutinov 3, Micić 11, Gudurić 13, Jović, Marjanović 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari