SP: Sigurna pobeda Srbije protiv Filipina 1Foto: EPA-EFE/ COSTFOTO CHINA OUT

Košarkaši Srbije zabeležili su još jednu sigurnu pobedu na Svetskom prvenstvu koje se igra u Kini. „Orlovi“ su u drugom kolu D grupe savladali Filipine sa 126:67.

Filipini su samo u prvih pet minuta utakmice parirali izabranicima selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, a onda su se Jokić i drugovi „odlepili“ na dvocifrenu prednost koju su su do kraja susreta samo povećavali, da bu drugom poluvremenu ona iznosila i preko 50 poena razlike.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Nemanja Bjelica sa 20 postignutih poena, a Srbija je u svojim redovima imala čak sedmoricu dvocifrenih košarkaša.

U redovima protivničke ekipe bolji od ostalih bio je Džamar Perez sa 16 oena, a pratio ga je Pol Džon Dalistan sa 15.

Srbija je od samog starta ostvarila veliku prednost u reketu, pa i ne čudi što su „Orlovi“ ostvarili čak 37 asistencija na ovom susretu, a i u skoku su bili dominantni u odnosu na ekipu Filipina (32:12).

Naredni protivnik reprezentacije Srbije na Mundobasketu biće selekcija Italije, koja je takođe u grupi ostvarila dve pobede, kao i selekcija Aleksandra Đorđevića, pa će meč sa „Azurima“ biti odlučujući u borbi za prvo mesto u grupi i nešto laksi raspored u drugoj fazi takmičenja.

Meč je na programu u sredu od 13:30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je prvi put da je selekcija Srbije od osamostaljenja na nekom Svetskom prvenstvu dva puta zaredom ubacila više od 100 poena na meču.

Podsećamo, u prvom kolu „Orlovi“ su savladali selekciju Angole rezultatom 105:59.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari