Murinjo: Video sam veliku Romu 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Iako je Juventus trijumfovao minimalnim rezultatom (1:0), način na koji je savladao Romu u 8. kolu Serije A sigurno će biti pod lupom javnosti, prevashodno zbog donešenih odluka sudije Danijela Orsata. Uprkos svemu, Žoze Murinjo je bio zadovoljan pruženom igrom „vučice“ vešto sačekavši trenutke i da se „obračuna“ sa navijačima Juventusa.

U najmanje dve ključne situacije na utakmici, odluke Danijela Orsata bile su na štetu Rome. Rimljani su sve vreme bili ravnopravni, čak na mahove i tim koji je diktirao i kontrolisao ritam utakmice.

„Mogu samo da kažem da sam video veliku Romu. To sam rekao svojim igračima u svlačionici. Očigledno je da govorimo o porazu i nula bodova, ali sve što mogu reći je da je to bila velika Roma u svakom pogledu. Čestitam na organizaciji, uloženom trudu, onima koji su igrali uprkos nekim fizičkim poteškoćama, nedostatku nekih fudbalera zbog međunarodnih obaveza. Video sam hrabrost, poverenje, uverenje. Očigledno, poraz će uvek biti poraz, ali ako pogledam projekat, vidim da rastemo iz utakmicu u utakmicu“, razmišljanja je čuveni Portugalac.

Murinjo je uveren da su njegovi momci zaslužili tri boda.

„Možda vi mislite drugačije, ali video sam da je tim koji je zaslužio pobedu na kraju izgubio. To je fudbal“, istakao je trener Rome, ne želeći, iznenađujuće, da komentariše situaciju koja je prethodila golu Mojze Kena.

„Ne želim da komentarišem. Nemam sve informacije pri ruci, nisam video reprize spornih situacija. Želim da se izolujem od tog incidenta i koncentrišem na sve što je moj tim uradio. Sve reči koje smo čuli od Juventusa u tunelu i svlačionici, nadam se da će to reći i javno. Oni znaju koliko su se borili protiv nas. Pobedio sam ovde pre mnogo godina, a da nisam igrao tako dobro. Izgubili smo kada smo igrali veoma dobro i pokazali da idemo u pravom smeru“, razmišljanja je trofejni stručnjak koji je u napetim situacijama pokazavši tri prsta ka navijačima Juventusa, podsetio tifoze crno-belih na tripletu koju je uzeo sa Interom, što Stara dama nikada u svojoj istoriji nije uspela da ostvari u jednoj sezoni.

Penal za Romu izveo je Francuz Veretu, koji do tog momenta u dresu „vučice“ nikada nije promašio šut sa bele tačke. Iako je centarfor Abraham želeo da izvede jedanaesterac, Murinjo tvrdi da je po hijararhiji u timu, Veretu imao prednost.

„Abraham je siguran, bio je ’zapaljen’ da izvede najstrožu kaznu, ali imamo hijerarhiju za penale. Tami je treća iza Veretua i Pelegrinija. Da je Žordan rekao da je spreman da mu preda šutiranje penala, to mi onda ne bi predstavljalo problem“, objasnio je Murinjo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari