Muška rukometna reprezentacija Srbije nadomak je plasmana na Prvenstvo Evrope sledeće godine. U nehumanim uslovima, na temperaturi od preko 40 stepeni, u krcatoj i neaklimatizovanoj zaječarskoj hali, naš tim savladao je direktnog konkurenta u borbi za Austriju i tri kola pre kraja kvalifikacija skinuo Rusiju sa vodeće pozicije u Grupi 2 – 35:27 (15:11).

Od prvog napada bilo je očigledno da su „orlovi“ izvukli pouke iz jesenjeg remija sa istim protivnikom, pošto su odmah nametnuli svoj ritam i došli u rezultatsku prednost, ne ispuštajući je do kraja utakmice, koja je zbog stalnog brisanja parketa trajala duže nego inače. Ni sporadični padovi u koncentraciji, mini gol serije gostiju i povrede Markovića (zglob) i Kojića (nos), nisu mogli da ugroze trijumf domaćina. Miksom dobre odbrane (naročito sa igračem više) brzih kontri (pogotovo u drugom poluvremenu), pogocima sa bekovskih i krilnih pozicija, osmoplasirana ekipa sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva opravdala je ulogu favorita i napravila sjajnu uvertiru za gostovanje u Rusiji (14. jun), odnosno duele sa Farskim Ostrvima (17.) i Italijom (20.). Skoro svi igrači upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji bio je triling Bojinović (osam pogodaka) – Mitrović (šest) – Vujin (pet).

– Uslovi su pojeli igru obe ekipe, po ovakvoj vrućini teško je šetati a kamoli trčati. Ipak smo stigli do cilja, nastavljamo dalje ka Austriji – kaže selektor Jovica Cvetković.

Mediteranci bolji od Grčke

U predigri glavnog meča mediteranska selekcija Srbije savladala je istu reprezentaciju Grčke – 33:31 (13:16). Obe ekipe učestvovaće ovog jula na MI u Peskari. Pre toga, RSS i Zlatibor voda, u zaječarskoj opštini, sklopili su ugovor o trogodišnjem sponzorstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari