Dikić: Ironija je da 15 dana pre izbora pričamo da li uopšte treba na njih izaći 1foto: Printscreen Nova

Lekar i novinar Aleksandar Dikić rekao je večeras da treba detektovati izborne liste koje vlast gura.

 

„Ovaj problem nije samo što opozicija ide na više lista, nego što i vlast ide na više lista. Treba detektovati koje su liste koje vlast gura i kojoj daje pogonsko gorivo kroz finansije, infrastrukturu i medijsku podršku“, rekao je je Dikić u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

Dikić je istako da „ne treba kritikovati samo opoziciju da li ide na izbore ili ne, kao i zašto ide na više lista, nego treba detektovati da vlast ide na više lista“.

„U opštini u kojoj sam ja prijavljen, a ja sam jedan od fantomskih birača, pošto sam bio prijavljen u Somboru, a sad sam prijavljen u Ratkovu, ali imam opravdanje jer mi je tašta u Ratkovu, pa mi je tu logično centar životnih aktivnosti“, rekao je on i dodao:

„I onda se samo tamo pojavila lista ‘Odžaci protiv nasilja’ koju vode bivši demokrata i bivša demokratkinja koji su se odjednom pojavili i skupili potpise za nekoliko dana.“

On je istakao da ta lista nema veze sa „Srbijom protiv nasilja“.

„Nemaju veze ni sa jednom strankom iz ‘Srbije protiv nasilja’, nisu bili ni na jednom protestu, ali evo prijavljena je lista režimskih stranaka“, rekao je Dikić.

On je ocenio kao „ironiju“ to da 15 dana pred izbore pričamo da li uopšte treba izaći na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari