Na prvom mestu zdravlje 1Foto: STARSPORT

Odbojkaši Srbije otputovali su sinoć u Teheran gde ih tokom ovog vikenda očekuje nastavak borbe za fajnal-siks Svetske lige.

Izabranici Nikole Grbiće prethodno su u Novom Sadu zabeležili dve pobede protiv Amerike i Kanade uz poraz od Belgije dok ih od petka do nedelje očekuju utakmice sa Argentinom, Iranom i Belgijom. Selektor nacionalnog tima pred put u Iran podsetio je koliko težak raspored ovog leta ima njegov tim u kome su i igrači koji samo što su završili naporne sezone u svojim klubovima.

– Tokom celog leta imamo puno obaveza od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo preko Svetske lige do Evropskog prvenstva. Program je veoma zgusnust i obiman. Imamo igrača iza kojih su naporne sezone sa povredama. Rezultat je najbitniji ali ja prvo moram da razmišljam o njihovom zdravlju. Ne želim da ih „polomim“. Oni imaju svoje karijere i to su momci koji treba da nam traju. Sastav će biti isti kao što je bio u Novom Sadu samo što će na mestu Petrića i Anastasijevića biti Aleksandar Blagojević i Miran Kujundžić – kazao je Grbić.

Tokom proteklog vikenda odbojkaši Srbije igrali su u Novom Sadu gde su pored dva trijumfa neočekivano izgubili od Belgije, što im je po rečima selektora Nikole Grbića, poslužio kao dobra lekcija da nijednog protivnika ne treba potcenjivati. Odmah pošto su poraženi od Belgijanaca domaći odbojkaši, pokazali su svoje pravo lice protiv selekcije Kanade. Sumirajući igru tokom vikenda selektor Grbić kazao je da su dva najveća problema sa kojima se njegov tim nosi manjak treninga i umor.

– Imali smo borbu sa tri teška rivala i svaki meč je bio na nož. Jasno je bilo da nema lakih protivnika a imali smo problem sa umorom naših igrača. Teško je bilo jer smo isceđeni kao limun i moramo da se transformišemo. Za EP možda bi trebalo da budem Dejvid Koperfild da na sve tri utakmice budemo vrhunski. Problem je međutim u manjku treninga da bi u svakom duelu bili bolji od protivnika – rekao je Grbić.

Nakon utakmica ovog vikenda u Iranu protiv domaćina i Argentine (koje su do sada zabeležili po jednu pobedu), kao i Belgije, selekcija Srbije putuje u Argentinu. Finalni turnir 28. Svetske lige 2017. odigraće se od 4. do 8. jula u Kuritibi, u Brazilu, a na njemu će pored domaćina učestvovati pet najuspešnijih reprezentacija sa jedinstvene tabele posle tri odigrana vikenda, odnosno devet utakmica. Posle prvog vikenda Srbija je četvrta na tabeli sa šest bodova a ispred nje su Brazil, Belgija i Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari