Na startu protiv Japana 1Foto: FoNet/Confederation Europeenne de Volleyball CEV

Najbolji odbojkaši Srbije, četvrtoplasirani na SP 2018. i bronzani sa EP 2017, počeli su pripreme za Ligu nacija 2019.

Najbolji odbojkaši Srbije okupili su se u beogradskom hotelu „Kraun plaza“, a treniraće u dvorani „Impuls“.

Nikoli Grbiću javila su se 22 odbojkaša, a još neki će se priključiti pripremama po završetku obaveza u klubovima, odnosno u zavisnosti od dogovora sa Nikolom Grbićem.

Srbija će biti domaćin 4. grupe I vikenda od 31. maja do 2. juna selekcijama Francuske, Rusije i Japana u dvorani SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu. „Orlovi“ će u 1. kolu, u petak, 31. maja, igrati protiv Japana, u subotu, 1. juna, Srbija protiv Francuske, a u nedelju, 2. juna, protivnik je Rusija.

U okviru II vikenda (7 – 9. jun), Srbija će gostovati u Kanadi (8. grupa), a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija. III vikend će se odigrati 14 – 16. juna, a Srbija će igrati u 9. grupi, u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom.

U okviru IV vikenda (14. grupa), od 21. do 23. juna, Srbija će igrati u Italiji, a rivali će joj biti i Argentina i Poljska. Poslednji, V vikend je na programu 28 – 30. juna, a Srbija će igrati u 19. grupi u Bugarskoj, sa domaćinom, Iranom i SAD.

Finalni turnir će se odigrati 10 – 14. jula u Čikagu, u SAD. Pored SAD, plasman na Finalni turnir će izboriti 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari