Nadal: Voleo bih da budem grend slem rekorder, ali nisam opsednut time 1foto EPA-EFE/ZIPI / POOL

Španski teniser Rafael Nadal, koji je osvajanjem Australijan opena pretekao Novaka Đokovića i Rodžera Federera, rekao je danas da bi voleo da ostane rekorder po broju grend slem titula, ali da nije opsednut time.

„Da li želim da budem onaj sa najviše grend slem titula na kraju ove trke između nas trojice? Da se razumemo, to jeste između nas trojice. Da, voleo bih“, rekao je Nadal na konferenciji za novinare na Majorci.

Trenutno peti teniser sveta je u nedelju osvojio rekordnu 21. grend slem titulu pošto je u finalu Australijan opena posle velikog preokreta i pet setova pobedio Rusa Danila Medvedeva.

„Da li sam opsednut time? Hoću li biti frustriran ako ne uspem? Ne, nikako“, rekao je Nadal i istakao da ne veruje da 21. grend slem titula neće biti dovoljna za rekord.

Nadal nije igrao više od četiri meseca zbog povrede levog stopala, a kada je počeo da se vraća na teren zarazio se korona virusom.

„Bilo je ovo nezaboravno iskustvo, ponovo sam mogao da uživam u sportu na najvišem nivou, nešto što mi je pre nekoliko nedelja bilo teško i da zamislim“, rekao je Nadal.

„Situacija je bila dramatična, ali mi je omogućila da igram sa manje očekivanja, potpuno opušteno, sa željom i radošću“, naveo je nekadašnji broj 1.

Kako je rekao, on sam je bio i najviše iznenađen osvajanjem titule.

„Ne tako davno bih potpisao sa obe ruke da samo mogu da igram tenis, pa i da ništa ne osvojim, a sada imam 21. grend slem titulu“, rekao je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari