Najbolji ne žele u "zatvor" 1Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Otvoreno prvenstvo Australije  2021. godine i dalje stoji u kalendarima muške i teniske ženske asocijacije, ali ni čelnici ATP i WTA ni organizator uvodnog grend slema svake sezone ne mogu i dalje sa sigurnošću da potvrde da će krem „belog sporta“ zaista biti na okupu u Melburnu od 18. do 31. januara.

Branilac titule na Australijan openu i njegov osmostruki šampion Novak Đoković, najtrofejniji dvojac u teniskoj istoriji Rodžer Federer – Rafael Nadal (uzeli po 20 GS kruna), sedmostruka vladarka ovog kontinenta Serena Vilijams… prihvatili su poziv za učešće na takmičenju čija premija iznosi 2.000 bodova, ali pitanje je da li će se tamo i pojaviti, jer teško da bi iko od njih pristao da tih dve nedelje provede samo u hotelu, odnosno zbog korona virusa i načina borbe australijske države sa kovidom-19 odustane od treniranja između mečeva.

Naime, vlasti ove zemlje još vagaju da li da akterima turnira dozvole boravak u salama i mimo duela, pošto su već napravile izuzetak od svoje odluke da, zbog pomenute pandemije, do 2022. godine niko ne sme da uđe u Australiju niti da je napusti u tom dugom periodu.

A, nije razrešena ni velika dilema oko trajanja njihove samoizolacije, posle dolaska u Melburn a pre početka turnira.

– Najboljih 100 sa ATP i WTA liste su popunili putne obrasce neophodne za vizu, svi žele da putuju u Australiju, ali… Ako sutra objavimo da moraju da idu u karantin 28 dana ili da moraju da sede 14 dana u hotelskoj sobi – to će se promeniti – upozorio je direktor nacionalnog teniskog  Saveza Australije Krejg Tili u priči za sidnejski list „Herald“.

On i teniski svet čekaju da čuju i konačan izbor mesta održavanja novopokrenutog ATP kupa (postoji ideja da ovog puta bude samo u Melburnu), odnosno saznaju sudbinu manjih turnira u Adelajdu i Oklendu, koji prethode grend slem spektaklu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari