Nakić: O odabiru reprezentacije ćemo kad dođe vreme 1foto:Starsport

Ne tako davno, o reprezentativnom putu Marija Nakića želeli su da vode računa i Srbija i Hrvatska. Razvoj karijere mu je, pak, krenuo znatno sporije, interesovanje je u skladu sa tim utihnulo, a sam igrač odlučio je da letos potpiše za Igokeu.

Sin čuvenog Ive Nakića, koji je u mlađim kategorijama Real Madrida bio lider i projektovan za prvi tim, u seniorskoj konkurenciji mnogo je teže dolazio do uloge i minutaže.

Posle loše sezone u Andori, u svojoj 21. godini, odlučio je da letos potpiše za Igokeu i na taj način krene ispočetka.

„Tata je, naravno, bio na tribini. Svaki put daje košarkaške savete, ne popušta, ha, ha“, vedar je mlađi Nakić, rođeni Beograđanin, koji je košarkašku osnovu naučio u Zemunu i Partizanu, pre nego što se preselio u Madrid sa 14 godina.

Nakić je Real predvodio i do titule pobednika juniorske Evrolige 2019. godine, a tada je proglašen i za MVP završnog turnira.

Debitovao je i za seniore Reala, ali je nedugo zatim prešao u belgijski Ostende. Tamo se dugo nije zadržao; odlučio je da karijeru nastavio u Andori, ali ni tamo nije došao do željene uloge.

Presekao je i povukao potez da dođe u Igokeu i zaigra u abaligaškoj konkurenciji.

„Ma, ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača i koji su kasnije prešli na veću stepenicu. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim i da se dokažem.“

Pristao je Mario i da prokomentariše kojim će putem krenuti kada je u pitanju seniorska reprezentacija.

„Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vreme za to“, diplomatičan je ostao mlađi Nakić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari