Nastavci serija pred pauzu 1Foto: Starsport

Crvena zvezda i Partizan ne bi trebalo da imaju teške zadatke u 28. kolu Superlige, ako se kao parametar uzme plasman rivala na tabeli.

Crveno-beli na „Mitiću“ dočekuju Mladost (12. mesto) koja je u prošlom kolu remizirala sa Metalcem (1:1), a crno-beli gostuju Bačkoj poslednjeplasiranoj koja je izgubila od Napretka (1:2).

Uz prvaka Srbije je i sva ostala statistika.

Sa timom iz Lučana do sada su crveno-beli igrali 34 puta, a pobedili su na 26 mečeva, uz šest nerešenih rezultata i samo dva poraza.

Jesenas je na gostovanju Zvezda odnela visoku pobedu od čak 4:0.

Za trenera Dejana Stankovića je na ovoj utakmici neophodno da uzme sva tri boda kako bi sačuvao visoku prednost nad Partizanom od devet bodova uoči reprezentativne pauze.

Odmah po završetku ciklusa nacionalnih timova crveno-bele očekuje teško gostovanje u Kruševcu (3. april) i večiti derbi protiv crno-belih (7. april), što su verovatno mečevi koji bi mogli da odluče prvenstvo kad je u pitanju novi šampion.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević tvrdi da mu 17 pobeda zaredom ne znači ništa pošto klub još uvek nije ispunio cilj, odnosno i dalje je iza Crvene zvezde na tabeli.

– Statistika je varljiva. Ona mi znači samo kad smo prvi na tabeli. Tad ima značaj za Partizan. Kad nismo prvi ne znači ništa. Sad je izuzetno važno da prezentujemo fudbal kakav prezentujemo. da pobeđujemo u kontinuitetu, postižemo dosta golova… To me ispunjava. Statistiku ćemo da gledamo kad budemo prvi i možda, za deset godina – naglasio je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari