Navijači Atletika Ronaldu nisu zaboravili Real 1EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Ostrvski mediji izvestili su da je danas bio Dan D kada se radi o budućnosti Kristijana Ronalda u dresu Mančester junajteda. Naime, Ronaldo se vratio sa odmora u klub i ako ne ode nigde predstoji mu početak nove sezone u dresu “Crvenih đavola“ koja startuje već 6. avgusta.

Sastao se sa čelnicima kluba u prisustvu svog agenta kako bi razjasnio situaciju, a neki mediji prenose da je na istom bio i čuveni Ser Aleks Fergunson koji ga je doveo iz Sportinga u Junajted davne 2003. godine. Ronaldo želi da napusti Mančester junajted godinu dana pre isteka ugovora, jer mu je cilj da igra u ekipi koja se takmiči u Ligi šampiona.

Kako u najkvalitetnijem klupskom evropskom fudbalskom takmičenju za Junajted nema mesta naredne sezone, agent čuvenog fudbalera Žorž Mendeš je uzeo stvar u svoje ruke. Zato nije išao ni na turneju sa svojim klubom po Aziji, a tokom čitavog prelaznog roka je bio vidno nezadovoljan učinkom svog agenta koji mu još uvek nije pronašao novu sredinu.

Ronaldo je bio nuđen Realu, Bajernu, PSŽ i Interu, ali pomenuti klubovi nisu uzeli ni u razmatranje opciju da ga dovedu. Samo je londonski Čelsi donekle bio zaintereovan da dovede jednu od najvećih zvezdi koju je fudbal ikada video, ali su se i oni brzo “ohladili” od takve zamisli.

Portugalcu pre svega godine (37) prave veliki problem, a zatim i basnoslovna plata koju prima u Junajtedu (zarađuje 560 hiljada evra na nedeljnom nivou). Uz to, ni temperament ovog igrača nije odgovarajući za mnoge trenere koji se plaše da bi njegov dolazak uneo rezdor u svlačionicu.

Kada je Ronaldo video kako stvari stoje u letnjem prelaznog roku, napomenuo je svom agentu da bi u nekoj drugoj ekipi igrao za 30 odsto manju platu od one koje ima u Junajtedu, ali mu ni taj potez mu nije doneo novog “poslodavca”. Samo je donekle Atletiko Madrid zainteresovala mogućnost da bi Ronaldo mogao da igra za nešto manje para, ali “Jorgandžije” se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji i nemaju finansijskih sredstava za transfer Ronalda u svoje redove.

Jedino kako bi mogli da ga dovedu je da prodaju Anhela Koreu i Alvara Moratu, ali za napadačima Madriđana nema baš nikakvog interesovanja. Ali nisu samo finansije prepreka dolasku Ronalda u Madrid.

Navijači Atletika mu nisu zaboravili šta je sve izgovorio o njihovom klubu dok je igrao za Real Madrid. To su pokazali i na društvenim mrežama  gde su pokrenuli kampanju uz hešteg „ContraCR7“. Dosta njih preti otkazivanjem sezonskih ulaznica, a komentari „Nikad u mojoj ekipi, naše vrednosti su iznad golova“, „Nismo mi azil” su oni blaži.

Junajted bi odlaskom Ronalda uštedeo 30 miliona evra naredne sezone samo na osnovu plate, pa možda nije nemoguće i da će ga pustiti iz kluba. Uz to zaradiće nešto i na transferu i to je poslednja takva prilika za slavni klub koju možda neće propustiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari