Ne sme se u letargiju 1Foto: Starsport

Do pre samo desetak dana Čukaričkom je sve išlo kao po loju, a onda su vezani porazi od Kolubare (1:3) i Hamarbija (1:5), uz remi sa niškim Radničkim (0:0), nagnali trenera Dušana Đorđevića da ode sa klupe beogradskog kluba.

Iako je crno-bele sa Banovog brda prošle sezone vodio do trećeg mesta na kraju Superlige Srbije, a ove do istorijskog učešća u 3. kolu kvalifikacija za neko evropsko takmičenje.

– U razgovoru sa rukovodstvom kluba rešio sam da podnesem ostavku, ne bi li se ekipa prodrmala. Nema velikih neuspeha iza nas, osim dva vezana poraza od Kolubare i Hamarbija. Posebno je utakmica u Švedskoj bila žestoka za nas i naše navike. Opet, ne sme da se dozvoli da ekipa uđe u letargiju, u eventualnu seriju negativnih rezultata, zbog toga sam se odlučio za ovaj potez – obrazložio je Đrorđević neočekivano napuštanje Čukaričkog, koji je ga pamtiti i kao stručnjaka u čijoj je eri osvojeno osvojeno najviše bodova i dato najviše golova u jednom prvenstvu.

– Prelepe dve godine sam proveo u Čukaričkom, od toga skoro godinu kao glavni trener… Kada se osvrnem iza sebe, nemam za čim da žalim, nemam čega da se stidim. Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u klubu koji ima ogromne ambicije. Naravno, veliku zahvalnost dugujem rukovodstvu kluba, koje mi je ukazalo šansu i poverenje, svestan sam da bi svaki trener u Srbiji voleo da bude u Čukaričkom – oprostio se nekadašnji sportski novinar od posla u privatnom klubu, u kom se zna čije su pare, na šta se troše i primanja nikada ne kasne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari