Ataman ne prestaje sa provokacijama: Naravno da je bilo nula šanse da napustim Panatinaikos (VIDEO) 1foto:Starsport

Trener atinskog velikana oduševljen plasmanom njegovog tima na završni turnir Evrolige.

Svašta je moglo da se vidi i čuje tokom serijala između Panatinaikosa i Makabija u plej-ofu Evrolige.

PAO je uspeo da se plasira na Fajnal-for posle pet utakmica tokom kojih su, osim igrača, svoje upečatljive nastupe imali i Ergin Ataman, odnosno Dimitris Janakopulos trener i prvi čovek Zelenih.

Nakon što je Makabi uspeo da u prvom meču napravi brejk turski trener je poručio da će odmah podneti ostavku na mesto šefa struke ukoliko njegova ekipa ne bude uspela da se plasira na završni turnir Evrolige.

Između prve i druge utakmice izvršio je ogroman pritisak na sudije tako što je secirao njihove odluke iz uvodnog susreta, okupivši odabrane novinare da im prezentuje svoje nezadovoljstvo uspostavljenim kriterijumom na tom meču.

Time je dodatno inficirao i ovako lako zapaljivog Dimitrisa Janakopulosa, koji je na put za Beograd krenuo sa svitom svojih telohranitelja, nameren da po ko zna koji put derogira kredibilitet Evrolige.

Svašta mu je smetalo u prestonici Srbije; od prisustva navijača Makabija, pozicije sa koje je posmatrao treću utakmicu (u četvrtoj se premestio na suprotnu stranu tribina), pa sve do sudijskog kriterijuma.

Kada je PAO u poslednjem trenutku uspeo da dođe do ribrejka bilo je jasno da u grotlu OAKA arene Makabi neće imati velike šanse, pogotovo bez pomoći povređenog Vejda Baldvina.

Trijumfom u majstorici Panatinaikos se plasirao na završni turnir Evrolige, prvi put od odlaska Željka Obradovića 2012. godine.

Laknulo je Erginu Atamanu toliko da je posle petog meča nastavio da u svom stilu „pecka“ Makabi, koji mu, očigledno nikako ne prija.

Nadovezao se na intervju Marijusa Grigonisa, svog igrača, datog neposredno nakon što je izjavio da će otići ako se PAO ne plasira na F4.

– Video sam intervju sa Grigonisom nakon što sam rekao da ću, ako ne uđemo na fajnal-for, napustiti Panatinaikos. Rekao je da za postoji „nula šanse“ za to. Naravno, nula šansi, ponovo smo pobedili – poručio je turski stručnjak u svlačionici Panatinaikosa tokom slavlja zbog odlaska na završni turnir u Berlinu.

Poznato je da je Ataman u bliskim odnosima sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom koji revnosno prati njegov rad i u Panatinaikosu.

– Predsednik Turske je pratio svaku utakmicu, zvao me je odmah, čestitao mi. Želim da pokažem pesnice celom svetu, svetu koji nas je podržavao, Turcima, celoj Evropi, sada ćemo biti kandidati za titulu u Evroligi, Idemo!!!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari