Das Untere Licht/ Unutrašnje svetlo u Beogradu 1Foto. Preventer Promo

Multimedijalna izložba Das Untere Licht/ Unutrašnje svetlo, umetnika iz Praga biće otvorena u petak, 10. maja od 19 sati na nekoliko nivoa galerije Kula Cetinjska.

Izložbu čine radovi fotografa Antonina Malija (Antonín Malý), slikara, Jana Mika (Jan Miko) i vajara Kube Tauša (Kuba Tauš), a prvi put im se pridružuje i umetnica Nina Lazić sa svojim cvetnim instalacijama.

Izloženi radovi bilo da je reč o fotografiji, skulpturi, slici ili instalaciji inspirisani su svetlom i njegovim mnogobrojnim formama

Tri češka umetnika, beogradskoj publici donose inovacije, koje pomeraju granice tradicionalnih umetničkih formi izazivajući gledaoce da posmatraju svet na nov i neočekivan način.

Fotografije koje će prikazati Antonín Mali predstavljaju subjektivno duhovne slike pune svetlosnih obrta i alegorija, dok slikar Jan Miko, prezentuje kolekciju slika inspirisanih podzemnim industrijskim svetlima metro stanica u Njujorku, Berlinu, Parizu, Beču.

Izložbu kompletiraju objekti Kube Tauša, koji pretvara stare predmete u nove, koji samim tim svetu daju novu svetlost.

Ovom uigranom umetničkom triju iz Praga na izložbi u Beogradu se pridružuje Nina Lazić, umetnica, koja će svojim unikatnim cvetnim instalacijama doneti novu svežinu postavci.

„Cvet u sjaju unutrašnje svetlosti svojim mirisom i lepotom upotpunjuje organsko-industrijski apstraktni svet slika, svetlosnih panoa, fotografije i skulptura. I slika i cvet su izvor svakodnevnih malih radosti“ – kaže Nina , povodom izložbe Das Untere Licht, koja će imati i svoje muzičke goste.

Na samom otvaranju izložbe muziku će puštati dvojac – Hekate i PicaPica. pravi predstavnici praške andergraund muzičke scene.

Izložba Das Untere Licht (Unutrašnje svetlo) biće dostupna publici do 17. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari