Ne umemo da šutiramo 1

Posle 20 kola Evrolige, košarkaši Panatinaikosa na skoru su 8-12, u vrlo nezavidnoj situaciji kada je plasman u plej-of u pitanju.

Gorući problem „zelenih“, koji nije rešen ni nakon smene Ćavija Paskvala, odnosno dovođenja čuvenog Rika Pitina, jesu utakmice izvan OAKA arene u Atini. Ni posle meča u Tel Avivu protiv Makabija, Panatinaikos nije uspeo da poboljša skor pobeda na strani. Šestostruki šampion Evrope ove sezone uspeo je samo da pobedi Budućnost u Podgorici i po tom parametru, odmah posle crnogorskog predstavnika (bez pobede na strani) najlošiji je tim u čitavoj Evroligi.

Kao i na pretposlednjem gostovanju Žalgirisu, Panatinaikos je dobro započeo meč protiv Makabija, međutim očajno šutersko izdanje ostavilo je u neverici osvajača američke univerzitetske najkvalitetnije lige sa Kentakijem 1996. odnosno Lujvilom 2013.

– Mi jednostavno ne umemo da šutiramo, a šut leči mnoge boljke. Mi to prosto nemamo. Na primer – na poluvremenu smo imali šut za tri poena 0/15 i tu se rasprava završava. Druge statistike su bile prilično izjednačene. Oni su pogađali dobro branjene šuteve, a mi smo promašivali čitav obruč iz otvorenih pozicija. To moramo da popravimo. Igrali smo baš žestoko, ponosan sam na svoje momke, oni daju sve od sebe i na treninzima i na mečevima – poručio je čuveni američki stručnjak.

Efes ni posle gostovanja Realu nije uspeo ove sezone da pobedi jednog velikana van svoje hale u Istanbulu. Iako su bili krajnje kompetitivni, faktički do kraja utakmice, poklekli su u finišu meča sa aktuelnim šampionom Evrope. Sa 21 poenom i pet asistencija Vasilije Micić bio je ubedljivo najbolji pojedinac Efesa, čiji je trener Ergin Ataman bio poprilično kivan na termin odigravanja utakmice (21.00).

– Jedna poruka za Evroligu: Za mene i igrače, nije pošteno da meč bude igran u ovom terminu. Sada je jedan sat posle ponoći u našoj zemlji. Moraju pronaći neko rešenje. Veoma nam je teško da igramo. Za igračku rutinu, da se meč igra u ovo vreme… Veoma teško – kivan je bio turski stručnjak na organizaciju Evrolige.

Rezultati i tabela

Fenerbahče – Olimpijakos            90:75

Makabi – Panatinaikos    84:75

Milano – Žalgiris 80:70

Real – Efes                           92:84

Himki – Bajern    sinoć

Darušafaka – Baskonija  sinoć

Budućnost – Gran Kanarija           sinoć

Barselona – CSKA              sinoć

 

  1. Fenerbahče 18-2

  2. Real 16-4

  3. CSKA 14-5

  4. Efes 13-7

  5. Olimpijakos 12-8

  6. Barselona 11-8

  7. Baskonija 9-10

  8. Bajern 9-10

  9. Milano 9-11

  10. Makabi 9-11

  11. Žalgiris 8-12

  12. Panatinaikos 8-12

  13. Himki 7-11

  14. Gran Kanarija 6-13

  15. Budućnost 5-14

  16. Darušafaka 2-17

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari