Neka Kokeza reši problem 1Foto: FK Čukarički

Javni apeli pomoćnog trenera i sportskog direktora Čukaričkog, Vidaka Bratića i Vladimira Matijaševića, gazdi jedinog privatnog kluba u Superligi Srbije Draganu Obradoviću da povuče svoje „brđane“ iz takmičenja, ostali su bez efekta.

Klub sa Banovog brda i dalje je kivan na sudije utakmice poslednjeg kola sa Radničkim iz Niša, kada je direktni takmac u borbi za treće mesto i izlazak u Evropu posle dva isključenja domaćinovih igrača i dobijenog jedanaesterca u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat i uzeo važna tri boda, ali neće zbog toga istupiti iz SLS niti preostale mečeve odigrati sa omladincima. „Samo“ će se bundžija Matijašević povući sa najvažnije funkcije u sportskom sektoru crno-belih, jer je, kako kaže, to sam najavio i sada ima moralnu obavezu da ispuni obećanje, iako ga je vlasnik Čukaričkog odgovarao od takve odluke.

– Čukarički nastavlja takmičenje u Superligi i Kupu Srbije. To je odluka vlasnika kluba posle razgovora sa svim zaposlenima – saopštio je juče odlazeći Matijašević, uz ponavljanje lične konstatacije da je Čukarički „ponižen“ protiv Nišlija i dve zanimljive friške informacije.

– Dragiša Binić mi je rekao da nas očekuje drastična kazna za slučaj da igramo sa omladincima. O tome sam obavestio i gazdu kluba – otkrio je Matijašević.

– Ove sudije su se pogubile – glasio je komentar predsednika Radničkog posle spornog meča, a novinarima je juče preneo Matijašević, koji smatra da su sudije „najveći problem srpskog fudbala“ i da se „mora stati na put sudijskoj organizaciji“.

Na logično pitanje „Ko će to da uradi?“ dao je konkretan odgovor.

– To može da uradi samo predsednik FSS (Slaviša Kokeza, prim. aut). Najveća je odgovornost na njemu, koji je sam priznao da postoji problem. Pa, onda neka ga reši. Ja ne mogu drugačije da postupim, osim da ukazujem na problem ili da dam ostavku. Ja sam nebitan – poručio je već bivši sportski direktor Čukaričkog.

I više puta napomenuo da njegove optužbe nisu uperene ni protiv jednog konkretnog kluba, pa ni protiv Radničkog.

„Ne znam ko bi trebalo da bude treći“

Upitan da li misli da bi u doglednoj budućnosti neki drugi klub pored Crvene zvezde i Partizana mogao da bude šampion, Matijašević je odgovorio da „bar u naredne dve-tri godine to nije moguće“.

– Zvezda je ove godine pokazala da je najkvalitetnija, Partizan ima kvalitet da joj parira, ali ne znam ko bi trebalo da bude treći – kaže Matijašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari