Nekadašnji centar Partizana i velika nada, potpisao za francuskog drugoligaša 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekada je važio za veliku nadu srpske košarke, ipak, razvojni put Đoke Šalića bio je daleko od očekivanog. Pad u karijeri bio je konstantan u meri da je došao u situaciju da se zadovoljava i ugovorom sa drugoligaškim ekipama.

Bivši centar Partizana, nastupaće do kraja takmičarske godine za francuskog drugoligaša Stad Rošele.

Sada več dvadeset osmogodišnjak, Šalić je bio standardni reprezentativac naše zemlje u mlađim kategorijama.

U izuzetno darovitoj generaciji igrača rođenih 1995. (Gudurić, Davidovac, Zagorac, Ristić, Jaramaz….) Šalić je bio centar koji je sa saigračima osvojio četiri medalje u mlađim reprezentativnim kategorijama.

U Francusku se preselio iz Litvanije, u kojoj je nastupao za Prijenaiju.

„Đoko je visok igrač, sa veoma dobrim osnovama i formacijom sa istoka. Ima jake ruke, dobar košarkaški koeficijent inteligencije i pouzdan šut sa distance, može i da širi protivničku odbrane. Impozantan je, sposoban da igra u srcu reketa. Njegova visina od 210 santimetara biće važna u našem odbrambenom sistemu. Timski je igrač koji će se dobro uklopiti u kolektiv i koji igra veoma dobro sa i bez lopte“, nahvalio je trener Žilijen Kortej srpskog centra koji je ove sezone ispisivao dobre brojke u Litvaniji – 9,5 poena, 4,3 skoka.

Šalić je ponikao u sarajevskim Sparsima, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Partizanom 2013. godine.

Posle jedne sezone vratio se u Sparse, da bi ga zatim košarkaški put vodio u nikšićku Sutjesku, pa opet u Partizan, slovenački Helios, beogradski Dinamik, Mladost iz Mrkonjić Grada, poljski Šćećin, ukrajinski Čerkasi Mavpi i tuzlansku Slobodu.

Stad Rošele je posle nepotpunog 13. kola drugog francuskog ranga na deobi 12. mesta sa skorom 5-8, sa samo jednom pobedom manje od poslednje pozicije koja vodi u plej-of. Šampion Pro B lige plasiraće se direktno Pro A ligu, dok će ekipe od druge do devete pzicije raizigravati za jednu ulaznicu za elitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari