Dambrauskas: Nema samo Zvezda probleme 1epa09418182 PFC Ludogorets' goalkeeper Kristian Kahlina (L) EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT SWEDEN OUT

Trener Ludogoreca ne pravi famu oko kadrovskih problema srpskog šampiona, pred njihov meč drugog kola fudbalske Lige Evrope.

Valdan Dambrauskas osvrnuo se na situaciju u redovima Crvene zvezde, pred utakmicu njegovog tima sa ekipom sa „Rajka Mitića“ u drugom kolu fudbalske Lige Evrope (30. septrembar, 21.00).

– Zvezda ima probleme, ali ko ih nema? To su stvari na koje se profesionalci moraju naviknuti. Za mene je to samo prepreka koju treba savladati. Ne znam da li je to bolje ili lošije za nas, jer i mi imamo iste probleme. Izostanci važnih igrača mogu biti samo motivacija za oba tima.

I litvanski stručnjak ne može da sastavi najjaču postavu za borbu za prvu pobedu u grupnoj fazi LE ove sezone, posle remija na premijeri sa Mitjilandom iz Danske.

– Ne možemo da računamo na kapitena Nedeljkova, a takve lidere je teško zameniti u svlačionici i na terenu. Pogotovo što ne mogu da igraju ni bitni vezisti Vanderson i Kauli.

Strateg Zvezdinog dužnika iz kvalifikacija za Ligu šampiona 2016. godine nije hteo za bugarske medije da otkrije spremljenu formaciju i startnu jedanaestorku, već je akcentovao druge stvari.

– Najbitnije je da kontrolišemo utakimicu na naš našn i da imamo bolji pristup nego poslednje dve nedelje. Možda smo posle dobrih igara u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali malu dozu arogancije i opuštenosti.

Osim pobrojanih timova u istoj grupi je i portugalska Braga, koju je Zvezda savladala pred dve nedelje u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari