Nemački list "Di Velt": Nameštani mečevi na Vimbldonu 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nemački listi „Di Velt“ objavio je danas tekst u kome tvrdi da su dva meča na ovogodišnjem Vimbldonu bila nameštena, a reč je o duelu prvog kola u konkurenciji parova i o meču muškog singla u kome je igrao neimenovani nemački teniser.

Da su ti mečevi namešteni upozorili su sistemi koji prate uplate u kladionicama uživo, a ta dva duela su upalila alarme, navodi „Di Velt“, prenosi Index.

U meču parova, nije navedeno u kojoj konkurenciji, jedan dubl dobio je prvi set, nakon čega su kladionice osetno uvećale kvotu na pobedu njihovih protivnika. U tom trenutku uplaćeni su ogromni iznosi da će par koji je dobio prvi set izgubiti meč, što dogodilo, i to je bilo dovoljno da se pokrene istraga.

U drugom slučaju alarmi su se upalili na kraju drugog seta muškog singla. Tada su u nekoliko navrata uplaćeni petocifreni iznosi na tačan rezultat trećeg seta, što se takođe dogodilo. Osim toga, veći iznosi uplaćeni su i na ukupan broj gemova u tom setu, a pokazalo se da su i to bile dobitne uplate.

Protiv svih učesnika spornih mečeva pokrenuta je istraga, a Teniski savez Nemačke nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje da je nemački igrač umešan u sumnjiv ishod meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari