(Ne)realan maksimum ovog tima 1Foto: Beta/AP/Ian Walton

Istorija se ponavlja kada je u pitanju Crvena zvezda.

Crveno-beli su u trećem kolu Grupe B Lige šampiona izgubili od Totenhema (0:5) i još uvek na gostovanjima u elitnom takmičenju ne znaju ni za jedan bod.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je kritičan prema igračima, obećavajući ponovo da će iz ovog poraza izvući pouke. Međutim, utisak je da pouke nisu izvučene ni kada su prošle godine (pre)visoki porazi doživljeni na gostovanjima Pari Sen Žermenu i Liverpulu.

Istina je bolna za svakog poštovaoca srpskog fudbala – Crvena zvezda jednostavno nema tim koji može da se suprotstavi klubovima iz najjačih evropskih liga. Zbog toga je sam ulazak u Ligu šampiona neviđeni uspeh trenera Milojevića i svih igrača, a na neki način su sami odgovorni što su uopšte dozvolili da se priča o potpuno nerealnom cilju napadanja drugog mesta u grupi.

Zvezdin meč odluke biće onaj u Atini, poslednji u grupi (11. decembar), kada će sa Olimpijakosom obračunati oko toga ko će kroz treće mesto nastaviti evropsku odiseju na proleće u Ligi Evrope. Ulazak u Ligu šampiona je sjajna stvar za visoki novčani prihod koji UEFA daje svim učesnicima, ali sa fudbalskog aspekta zanimljivije je bilo gledati crveno-bele pre dve godine u Ligi Evrope gde su naspram sebe imali timove sa kojima mogu da budu egal na terenu.

Međutim, pošto je lestvica na „Rajku Mitiću“ poslednjih godina neopravdano podignuta (pre)visoko, čini se da sada niko ni ne sme da se usudi i jasno poruči navijačima da je ovo maksimum, plafon koji dalje ovaj sastav ne može da probije, a ogroman je znak pitanja da li bi neki drugi trener uspeo i do ovde da stigne.

– Sve u svemu, treba da dignemo glavu, idemo dalje, tek smo na polovini. Ima još mnogo bodova u igri. Poraz boli, kao i svaki, ali opet, treba iz ovog poraza mnogo toga da se nauči, a to možemo protiv ovakvih ekipa. Igračima nije lako, ali mi smo profesionalci i treba što pre da prebolimo. Mnogo vremena smo proveli u nekom pritisku. Totenhem je jak u tranziciji, fizički su brzi, moćni… To su sve vrhunski igrači, svaku grešku su uspevali da kazne – rekao je Milojević.

Defanzivac Miloš Degenek obećao je bolju partiju za dve nedelje u Beogradu, uzdajući se u pomoć navijača.

– Teška utakmica, rano smo primili gol, što je promenilo tok utakmice. Ostavili smo im prostora, bili su veoma brzi po bokovima. Sada očekujemo Totenhem kod kuće i verujem da će biti skroz drugačija utakmica. Imaćemo navijače, koji će nam biti vetar u leđa- konstatovao je Degenek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari