Njegova magija je pobeda 1Foto: FoNet AP

Denver je ubedljivo pobedio LA Kliperse, a srpski reprezentativac Nikola Jokić imao je izuzetnu partiju ostvarivši svoj peti tripl-dabl ove sezone sa 17 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

Govoreći o odličnoj igri momka iz Sombora trener Nagetsa Majkl Meloun kazao je da njegov tim ne mora da brine da će biti nadjačan pod košem kad je Jokić u igri.

– Kada su na parketu Mejson i Nikola znamo da će naše brojke u ofanzivnim i defanzivnim skokovima biti fantastične. Spajanje njih dvojice je nešto o čemu ću razmišljati ubuduće – rekao je Meloun za Denver post.

Po broju tripl-dablova ove sezone Jokić se nalazi na četvrtom mestu iza Rasela Vestbruka (34), Džejmsa Hardena (17) i Lebrona Džejmsa (10), a svaki put kada bi upisao ovakav učinak njegov tim je dolazio do pobede. Pored srpskog reprezentativca najzaslužniji za pobedu Nagetsa bio je Vil Barton koji je za 17 minuta igre u prvom poluvremenu ubacio 15 koševa vodeći svoj tim do prednosti 59:46.

– U ovom periodu sezone nema izgovora. Trener i tim su očekivali od mene da uskočim, i to sam učinio. Znamo šta želimo da postignemo a ja se trudim da pomognem da pobeđujemo – kazao je Barton, koji je završio utakmicu sa 35 koševa, što je njegov najbolji učinak do sada.

U drugom poluvremenu Denver je izgradio još veću prednost ali je bio i u opasnosti da je prokocka nediscliplinovanom igrom i velikim brojem grešaka u odbrani zbog čega je Meloun bio izuzetno ljut na svoje igrače.

– Igra u celom drugom poluvremenu je bila izuzetno frustrirajuća, nedisciplinovana. Neki igrači su gubili lopte posle kojih smo primali trojke. Ostavljali su J. J. Redika samog u uglu. Ne ostavljate jakog šutera otvorenog. Odlično je kada napravite prednost ali to ne znači da možemo da igramo neozbiljno. Mislim da smo u odbrani ispustili konce i dopustili im da rade šta god žele – kazao je Meloun.

Pored Nikole Jokića i Vila Bartona u ekipi Denvera dobro je igrao i Geri Heris, ubacivši 20 poena dok je Mejson Plamli imao deset koševa, isto toliko skokova i šest asistencija. U poraženom timu najefikasniji je bio Kris Pol sa 18 poena i 14 uspešnih dodavanja. Nakon ovog trijumfa ekipa Majka Melouna zadržala je osmo mesto na Zapadu koje vodi u plej-of sa skorom 33-35, uz tri trijumfa više od prvog pratioca Portlanda. 

Rame uz rame sa Robinsonom

Sa poslednjim tripl-dablom Nikola Jokić se izjednačio sa Dejvidom Robinsonom kao centar sa najviše tripl-dablova u sezoni od 1985/1986. Istovremeno 22-godišnji košarkaš nalazi se na drugom mestu, iza Vlada Divca, po broju tripl-dablova među igračima iz bivše Jugoslavije u NBA ligi. Nekadašnji centar Sakramenta imao je ukupno osam u karijeri a Jokiću po svemu sudeći neće biti potrebno mnogo vremena pre nego što ga prestigne. 

Rezultati

Klivlend Kavalirs – Juta Džez 91:83

Toronto Reptors – Oklahoma Siti Tander 102:123

Atlanta Hoks – Memfis Grizlis 91:103

Njujork Niks – Bruklin Nets 110:121

Denver Nagets – LA Klipers 129:114

Golden Stejt Voriors – Orlando Medžik 122:92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari