Kada igra Novak Đoković za finale Australijan opena i gde pratiti prenos? 1Novak Đoković Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Srpski teniser Novak Đoković igra u petak u 09:30 časova protiv Amerikanca Tomija Pola u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Duel petog i 35. tenisera sveta igraće se u večernjem terminu po lokalnom vremenu na Rod Lejver Areni, odnosno jutarnjem po srednjoevropskom vremenu.

Srpski teniser u Melburnu pokušava da osvoji rekordnu 10. titulu i 22. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačio sa rekorderom Špancem Rafaelom Nadalom.

Pre tog meča na istom terenu od 04:30 na programu je prvo polufinale između Grka Stefanosa Cicipasa i Rusa Karena Hačanova.

U petak je na programu i finale mešovitih parova između indijskog para Sanje Mirze i Rohana Bopane i brazilskih tenisera Luize Stefani i Rafaela Matosa.

Đoković je na putu ka polufinalu izgubio samo jedan set, a navijače više brine povreda zadnje lože, negoli protivnik Tom Pol.

“S obzirom na okolnosti, ovih dana smo proveli dosta vremena u automobilu. Idemo na tri-četiri različite lokacije na različite mašine, terapije. Trudimo se da izvučemo maksimum, da dovedemo moje telo u stanje da može da izdrži pet setova. U poslednja dva meča imamo posebno razloga za zadovoljstvo. Kasno završavamo jer kasno igram, pa se ide u rane jutarnje sate na spavanje. Kako nemam trening, imamo vremena za više oporavka”, objasnio je Đoković nakon meča sa Rubljevim kako provodi dane između mečeva u Melburnu sa kondicionim trenerom Miljanom Amanovićem.

Đoković za sada ima dobar turnir i upisane pobede protiv Roberta Karbaljasa Baene, Eduarada Kokua, Grigora Dimitrova Aleksa De Minora i Andreja Rubljova, a u tih pet mečava je proveo na terenu ukupno 12 sati i 17 minuta.

Sa druge strane Tomi Pol je izgubio do sada četiri seta, po jedan od Roberta Bautiste Aguta i Bena Šeltona, a dva od Aleksandra Davidoviča Fokine.

Meč direktno možete pratiti na Eurosportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari