Novak za istoriju: Đoković osvojio rekordnu 23. grend slem titulu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srpski teniser Novak Đoković po treći put u svojoj blistavoj karijeri je osvojio Rolan Garos.

Ovoga puta je u finalu bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda maksimalnim rezultatom – 3:0 u setovima (7:6(1), 6:3, 7:5).

To je ukupno 23. grend slem titula Đokovića po čemu se izdvojio u muškoj konkurenciji budući da sada Rafaelu nadalu beži za jednu titulu.

Srpski teniser je slabo započeo duel, Rud je na startu napravio brejk i poveo sa 2:0.

Mašio je iz forhenda, ali i smeča na mreži, a ni ritern nije bio na potrebnom nivou.

To je sve išlo u korist Norvežanina koji je lopticu samo držao u igri čekavši grešku rivala, ali se sredinom seta Đoković „budi“ i počinje da vezuje poene na svoj, ali i na protivnički servis što biva dovoljno da sada on napravi brejk i uvede set u neizvesnu završnicu, odnosno taj-brejk.

Tamo je apsolutno presudilo Novakovo iskustvo, taj-brejk je rešio rezultatom 7:1 i poveo sa 1:0 u setovima.

Tada kao da je pao teret sa leđa Đokocvića pa je od drugog seta zaigrao onako kako samo on to zna i ume.

„Crtao“ je po terenu, a Rud je pokušavao da spasi šta se može spasti, mada mu ništa nije polazilo za rukom, pa je Đoković poveo sa 2:0 u setovima.

U trećoj deonici je srpski teniser imao samo jednu kriznu situaciju koju je uspešno prevazišao i došao do pobede koja ga je vinula u visine kao nijednog drugog tenisera na svetu.

https://www.danas.rs/sport/kirjos-na-tviteru-kratko-ocenio-novakovu-pobedu/

Đoković se nakon ove titule vraća ponovo na prvo mesto ATP liste od ponedeljka, a i jedini je koji je po tri puta osvajao sva četiri grend slem turnira.

Uz to, on je najstariji šampion na Rolan Garosu, do nove titule na pariskoj šljaci je stigao sa 36 godine i 20 dana, oborivši rekord Nadala od prošle godine kada je sa 36 godine i 2 dana stigao do titule u Bulonjskoj šumi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari