Novak Đoković šesti put nominovan za Laureus: Ko je sve u trci s najboljim teniserom sveta za sportskog Oskara? 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Posle jedne godine pauze najbolji teniser sveta Novak Đoković je ponovo među nominovanima za nagradu Laureus, poznatu i kao sportski Oskar, za najboljeg sportistu sveta.

Teniskom asu, kome je priznanje pripalo za 2012, 2015, 2016. i 2019, a nije jedino za 2022, za zasluge je uzeta izuzetna prošlogodišnja sezona. Bio je osvajač Australijan opena, Rolan Garosa i Ju-Es opena, a na turnirima za grend slem je poklekao samo u vimbldonskom finalu protiv Španca Karlosa Alkaraza. Osmi put je završio godinu kao prvi na svetskoj listi.

Među konkurentima su mi i prethodna dva pobednika.

To su argentinski fudbalski as Lionel Mesi (2023), koga je posmatrao na delu baš na dan nominacija iz Pariza, i Holanđanin Maks Verstapen (2022), neprikosnoveni svetski šampion u Formuli 1.

 

U trci je i norveška fudbalska gol-mašina Erling Holand, evropski prvak s Mančester sitijem.

Šansu imaju i dva atletičara. To su Šveđanin Armand Duplantis, prvak sveta i svetski rekorder u skoku motkom, i američki sprinter Noa Lajls, najbrži i na 100 i na 200.

Laureus se dodeljuje 25. put.

Svečana ceremonija je u Madridu 22. aprila. Dva dana kasnije u Magičnoj kocki u glavnom gradu Španije počinje teniski masters na šljaci.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari