Gde možete gledati i kada počinje meč Novaka Đokovića i Janika Sinera u polufinalu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Srpski teniser Novak Đoković u pohodu je na 24. grend slem titulu po čemu bi se i definitivno izdvojio po broju osvojenih najvažnijih turnira u „belom“ sportu budući da Rafael Nadal stoji na koti 22, a da je daleko iza njih penzionisani Rodžer Federer sa 20 takvih pehara u karijeri.

Do tog podviga su mu ostala još dva koraka i to ona najteža na svakom turniru.

Prvo ga čeka izuzetno neugodno polufinale protiv Italijana Janika Sinera koga je prošle sezone pobedio na Vimldonu u pet setova i to nakon preokrata budući da je mladi Siner poveo sa 2:0 u setovima.

Do sada je Đoković pružao sjajne partije na najvažnijem turniru u godini i do završnice je stigao bez previše komplikacija.

Redom su pred njih padali Pedro Kaćin, Džordan Tompson, Sten Vavrinka, Hubert Hurkač i Andrej Rubljov, a u dosadašnjem tok uturnira je izgubio samo dva seta, po jedan od Hurkača i Rubljova.

Na terenu je u tim pet mečeva proveo minimalno vremena – tek nešto malo preko 12 sati, što će značiti da potpuno odmoran ulazi u meč.

Sa druge strane Siner je proteo dva sata manje od Đokovića na terenu i takođe kao i on izgubio dva seta do polufinala, ali njegov deo žreba je nbio neuporedivo lakši, budući da na putu do polufinala nije imao protivnika rangiranog u TOP 50 na svetu.

Do sada je bio bolji od Serundala, Švarcmana, Hajlsa, Galana i Safiulina, pa još uvek nije jasno šta može da uradi na ovom turniru protiv nekog igrača ranga TOP 5.

Susret Novaka Đokovića i Italijana Janika Sinera u polufinalu Vimbldona stavljen je za prvi na Centralnom terenu i počinje u 14.30 časova po srednjeevropskom vremenu, a tek nakon njih će u večernjem terminu igrati Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Meč možete pratiti na kanalu Sport Klub 1 uz komentar Nebojše Viškovića, ali i na RTS.

Finale muškaraca na programu je u nedelju u 15 časova, a Đoković se na ovom turniru bori i za petu titulu u nizu, te osmu ukupno u karijeri na terenima All England Club.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari