Novak Đoković treći put u karijeri najbolji na US Openu 1Foto: EPA-EFE/ JOHN M. MABANGLO

Srpski teniser Novak Đoković po treći put je šampion na US Openu! On je do svoje treće Gren slem titule u Americi, a ukupno 14. u karijeri, došao nakon pobede nad Huanom Martinom Del Potrom maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 7:6(4), 6:3), nakon 200 minuta velike borbe.

Finale je bilo onakvo kakvo je svaki ljubitelj „belog sporta“ mogao samo i da poželi, kvalitetno, neizvesno i na momente dramatično.

Prvi set je trajao skoro 50 minuta, a u njemu je viđena samo jedna brejk lopta, ona u osmom gemu i to za srpskog tenisera koju je znalački iskoristio i poveo u velikom finalu sa 1:0 u setovima.

Novak Đoković je sjajno započeo i drugi set, ranim brejkom stekao je prednost od 3:1 u gemovima, ali se tada „div iz Tandila“ probudio i nošen publikom na „Artur Eš“ stadionu izjednačio a onda i preokrenuo rezultat, no Đoković se vratio i uveo set u taj-brejk, a tamo ga sa 7:4 i dobio, te je poveo sa 2:0.

U trećem setu Đoković je pokazao u kakvoj se formi nalazi i rutinskom igrom u finišu seta došao do bejka koji mu je praktično doneo drugu Gren slem titulu ove sezone.

Podatak od 16 osvojenih uzastopnih setova Novaka Đokovića jasno govori koliko je srpski teniser bio dominantan ove nedelje u Njujorku, a ako ostane u ovakvoj formi nema dileme da će i u Australiji u januaru naredne godine biti najveći favorit za osvajanje „Ozi Opena“.

Od danas će na novoj ATP listi Novak Đoković biti treći teniser na svetu, iza Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Ovim trijumfom Novak Đoković se izjednačio sa svojim idolom Pitom Samprasom po broju osvojenih Gren slem titula (14), a ispred srpskog igrača su još samo Rafael Nadal sa 17, te Rodžer Federer sa 20 titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari