Novak Đoković u polufinalu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona nakon pobede protiv Andreja Rubljova od 3:1 u setovima – 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Za novo polufinale grend slema mu je trebalo malo manje od tri sata igre, a tamo će mu protivnik biti Janik Siner, koji je u četiri seta bio bolji od Romana Safiulina.

Novak Đoković se na taj način 12. put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona, odnosno 46. put je u polufinalu Grend slem turnira.

Tako je izjednačio rekord Rodžera Federera, a slavnog Švajcarca će imati prilike da pretekne već na ovogodišnjem US Openu.

Srbin je poslednji poraz u Londonu doživeo 2017. od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu, a na Centralnom terenu još davne 2013. godine od Endija Marija.

Prvi set je bio veoma neizvestan, brejk šanse su imala obojica tenisera, a u datoj situaciji se bolje snašao Rus kada je poveo sa 5:4 da bi nakon toga sigurnim servisima došao do vođstva.

Drugi set je Đoković otvorio duplim brejkom, pa je jasno zašto je za manje od pola sata rešio tu deonicu meča u svoju korist.

U uvodnim gemovima trećeg seta nije bilo brejk prilika, a prvi je do osetnije prednosti stigao drugi igrač na svetu.

U gemu koji mu je donosio prednost u setovima je morao da spašava tri brejk lopte, ali je u tome i uspeo i nakon jednog časa igre došao do prednosti u setovima.

 

Četvrti set je protekao u Đokovićevoj dominaciji, mada je Rubljov u nekoliko navrata ozbiljno pretio.

Ipak, nije uspeo da ugrozi i poljulja stamenog Đokovića koji se zasluženo plasirao u polufinale.

Đoković je protiv Rubljova upisao 33. uzastopnu pobedu na Vimbldonu u 400. meču u karijeri na Gren slem takmičenjima.

Novak je sedam puta osvajao Vimbldon, a sada juri osmu titulu na najčuvenijem grend slemu u svetu tenisa.

Protiv Sinera vodi 2-0 u međusobnim duelima, a srpski as je prošle godine posle velikog preokreta u četvrtfinalu savladao talentovanog Italijana sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari