Novi izazov za 12 neumornih 1Foto: FoNet/AP

Odbojkašice Srbije igraće danas (23.00) protiv Rusije četvrtfinalni meč, odlučeno je juče žrebom.

Iako je selektor Zoran Terzić ranije izjavio da je nebitno sa kim će se njegov tim sastati dok god odbojkašice igraju najbolje što mogu, činjenica je da je srpski tim lošije prošao, s obzirom da je drugi mogući protivnik bila Južna Koreja.

Reprezentacija Rusije završila je na drugom mestu u svojoj grupi, pošto je poražena od Brazila. Do susreta sa domaćinom Igara, ruski tim, inače aktuelni evropski šampion, nije izgubio nijedan set, dok na drugoj strani izabranice Zorana Terzića iza sebe ostavljaju dva poraza i tri pobede, uz utakmice u kojima su znale da osciliraju.

– Imamo 12 podjednako dobrih igračica. One koji su manje igrali u prvim utakmicama pokazale su da mogu da odigraju bolje nego prva postava. To je odlično i mnogo nam znači pred četvrtfinale. Imamo 12 spremnih, zdravih i neumornih igračica – rekao je Zoran Terzić posle poslednje utakmice u grupi protiv Holandije u kojoj je Srbija imala šansu za preokret.

Sa Rusijom srpske odbojkašice sastajale su se dosta puta – međusobni skor je na strani Ruskinja koje su iz ključnih utakmica izlazile kao pobednice – na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu bile su bolje u polufinalu, a na Svetskom šampionatu zaustavile su ekipu Zorana Terzića u drugoj fazi. Na drugoj strani pobede iz ove godine na Gran priju, kao i prošlogodišnji trijumf na Svetskom kupu mogu našim igračicama da daju potreban vetar u leđa. Protiv iskusne ekipe kao što je Rusija biće najvažnije ne poklanjati im poene sopstvenim greškama, a to ne odlučuje kvalitet već koncentracija i opuštenost.

– Ruskinje su uvek favoritkinje, ali bi bilo lepo da ih pošaljemo kući. Ako igramo maksimalno neće imati šanse protiv nas – rekla je Jovana Brakočević.

Ono što takođe može da ohrabri pred četvrfinalni duel jeste spremnost rezervistkinja da uskoče kad je potrebno. U utakmici sa Holandijom Terzić je štedeo ključne igračice, a rezultat je ipak bio tesan.

– Potpuno je nebitno ko će igrati. Kada god je potrebno, uskočiće bilo koja od nas i dati svoj maksimum, potruditi se da pomogne ekipi najbolje moguće, kao što se sad desilo – rekla je Brakočevićeva.

Ostali četvrtfinalni parovi su Brazil – Kina, Južna Koreja – Holandija, Japan – SAD, a ako pobede igračice Srbije čekaju ili Japanke ili Amerikanke. Polufinala su zakazana za četvrtak, a finale je u subotu, kada se igra i meč za bronzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari