Novi Jokićev tripl-dabl 1Foto: EPA / Tannen Maury

Nikola Jokić došao je do osmog tripl-dabla u ovoj sezoni u veoma važnoj pobedi Denvera nad Detroitom (120:113), koja Nagetsima dosta znači u završnici borbe za plej-of.

Srpski košarkaš postigao je 23 poena, imao 12 skokova i deset asistencija i sada je drugi igrač u istoriji franšize po broju utakmica u kojima je imao dvocifren učinak u tri kategorije (ispred njega jedino je Fet Lejver koji je u sezoni 1988/89. imao devet tripl-dablova).

– Šta mogu da kažem o Nikoli? Momak napravi tripl-dabl a ja to čak nisam ni shvatio sve dok nisam pogledao statistiku – kazao je trener Majkl Meloun.

Pohvale na račun srpskog centra imao je i Andre Dramond, koji  nije imao rešenje za Jokića pod košem.

– Imao je paklenu utakmicu, tripl-dabl i pobedu. Ulazio sam konstantno u njega i pokušavao da pogodim. On nije ni pokušavao da blokira šuteve, samo je stajao, trudio se da izbori faul i vrati se u napad – rekao je Dramond, koji je bio najefikasniji u redovima Pistonsa sa 21 poenom uz 17 skokova.

Iako je polovinom treće četvrtine Denver imao prednost od 96:70, ušlo se u neizvesnu završnicu pošto su Pistonsi bez mnogo problema uspeli da naprave seriju 18:2, pa je trener Majkl Meloun ponovo bio nezadovoljan zbog lako izgubljene razlike rekavši da to postaje „loša navika“ njegovih igrača.

– Igramo dosta dobro i napravimo prednost… i onda dozvolimo rivalima da se vrate u utakmicu. To ne sme da sa dešava – ponovio je Melon.

Pored Jokića najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Marej sa 26 poena uz devet skokova. Denver se sada nalazi na desetom mestu iza San Antonija i Klipersa koji imaju poraz manje, a naredne nedelje ga očekuje serija gostovanja koja će vrlo verovatno odlučiti da li će se naći u plej-ofu. Ono što može da predstavlja problem za tim je povreda Gerija Herisa u poslednjoj četvrtini utakmice protiv Pistonsa. Heris je trebalo u petak da obavi dodatne preglede da bi se videlo koliko je povreda ozbiljna.

Za razliku od Jokića drugi srpski košarkaš Miloš Teodosić čiji se tim takođe bori za plej-of nije blistao u noći između četvrtka i petka. Klipersi su poraženi od Hjustona 101:96 a naš plej postigao je samo jednu trojku, uz četiri asistencije i dva skoka uz po ukradenu loptu i blokadu. Iako su  imali procenat šuta iz igre od samo 38.9 odsto, od čega  29.3 odsto za tri, Roketsi su stigli do 27 pobede u poslednjih 30 utakmica, pa je trener Klipersa Dok Rivers imao  dosta primedbi na suđenje.

– Ne komentarišem često suđenja, ali oni su imali 24 slobodna bacanja a mi samo osam. To je besmisleno. Potpuno besmisleno – kazao je Rivers nakon susreta. Najefikasniji u redovima Hjustona bio je Džejms Harden sa 24 poena uz sedam asistencija i pet skokova, dok se u poraženoj ekipi istakao Tobajas Heris sa 29 poena i osam skokova. Boban Marjanović nije igrao.

Rezultati

Indijana – Toronto            99:106

Atlanta – Šarlot  117:129

Njujork – Filadelfija                          110:118

Hjuston – Klipersi              101:96

Memfis – Čikago               110:111

San Antonio – Nju Orleans            98:93

Denver – Detroit               120:113

Juta – Finiks         116:88

Portland – Klivlend           113:105

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari