Novi sparing za crno-bele 1

I dok je poslednja dva dana podrhtavalo tlo na Malom Kalemegdanu, sa druge strane tvrđave bilo je veoma mirno.

Umiveni trijumfima na početku Superlige, košarkaši Partizana raspoloženi dočekuju večerašnji susret sa Vršcem u četvrtom kolu Grupe B, u kojoj bi najzanimljivije trebalo da bude u Železniku, gde će FMP dočekati Dinamik u malom derbiju za što bolje mesto u plej-ofu.

Zvezda je spekulacije u vezi sa potencijalnom smenom Dušana Alimpijevića nakon poraza u Čačku, prekinula saopštenjem (kako drugačije) u kojem je veći deo posvećen protivnicima na svim frontovima, a znatno manji sopstvenim greškama.

– Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim KK Crvena zvezda mts odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom – sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda mts. Na početku ove takmičarske godine je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne ‘neprincipijelne koalicije’ pokušati da ruše klub sistemski. KK Crvena zvezda mts neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča i kakva se sve medijska ‘spinovanja’ na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba. Zato sada klub poziva sve da pokažu svoju privrženost Crvenoj zvezdi i podrže ovaj tim, jer bi svi zvižduci i loša atmosfera, koliko god bili opravdani gledajući partiju u Čačku, značili i svojevrstan uspeh za one koji su nam, ne računajući naše greške kojih je bilo, značajno ‘pomagali’ stvarajući afere, ‘slučajeve’ i sve situacije, poput najnovije“, siže je saopštenja, u kojem je apostrofirano da je klub odbio ponuđenu ostavku Alimpijevića posle poraza od Budućnosti u finalu ABA lige.

Partizan je pitanja vezana za kadrovska rešenja rešio pre par meseci; usredsređeni na teren, finansijski u solidnom stanju, večeras će crno-beli odigrati duel sa Vrščanima, koji u sastavu imaju nekolicinu interesantnih mladih igrača (Đorđević, Momirov, Pašajlić, Veljković, Ostojić). Trener Čanak imaće priliku i da šansu ukaže igračima sa manjom minutažom, ujedno i da odmori nosioce igre.

Duel između FMP i Dinamika predstavljaće mali večiti derbi, s obzirom na povezanost Zvezde i „pantera“, odnosno Dorćolaca i Partizana. Obe ekipe imaju sličnu filozofiju selektiranja igrača, davanja šanse mladim ili nedovoljno afirmisanim košarkašima, sa krajnjim ciljem da najtalentovaniji na kraju procesa završe u Zvezdi, odnosno Partizanu.

Raspored i tabela

  1. kolo

Grupa A

petak

Mladost – Tamiš                sinoć

Crvena zvezda – Zlatibor                sinoć

Mega – Borac                     sinoć

  1. Borac 3-0
  2. Crvena zvezda 2-1
  3. Tamiš 1-2
  4. Mega 1-2
  5. Zlatibor 1-2
  6. Mladost 1-2

Grupa B

subota

FMP – Dinamik   19.00

Partizan – Vršac 19.00

Vojvodina – Metalac       20.00

  1. Partizan 3-0
  2. Dinamik 2-1
  3. FMP 2-1
  4. Vršac 2-1
  5. Vojvodina 0-3
  6. Metalac 0-3

Zvezdi 30. titula

Finale plej-ofa za košarkašice počelo je Partizanovim „brejkom“, ali Crvena zvezda je u naredna tri meča pokazala da je mnogo jača i zasluženo je odbranila titulu prvaka Srbije. U dvorani „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, Partizan – Crvena zvezda 45:75, za ukupnih 1:3 u korist učenica Dragana Vukovića. Zanimljivo je da su crveno-bele dve najubedljivije pobede u ovom finalu ostvarile kao gošće. Ovog puta su „spustile“ Partizan na 26 odsto pogođenih šuteva iz igre, a njihova odbrana bila je naročito impresivna u drugoj četvrtini, kada su primile samo jedan poen. Košarkašice Zvezde su tako došle do 30. titule u prebogatoj istoriji kluba. Zvezdine dame su daleke 1979. u španskoj La Korunji postale prvi košarkaški klub u bivšoj SFRJ koji je osvojio titulu prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari