Novi tripl-dabl Jokića za polufinale Zapadne konferencije 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije pošto su u petom meču prve runde doigravanja pobedili Minesotu 112:109 i ukupnim rezultatom 4-1 završili seriju.

Nagetsi su opravdali epitet najboljeg tima Zapada u regularnom delu sezone i u borbi za finale konferencije sastaće se sa Finiksom koji je savladao Los Anđeles Kliperse 136:130 i ukupnim rezultatom 4-1 završio seriju.

Ponovo je centralna figura utakmice bio Nikola Jokić koji je utakmicu završio sa 28 poena (8/29 iz igre, 3/8 za tri, 9/10 slobodna bacanjaa) uz 17 skokova, 12 asistencije i po 2 ukradne i izgubljene lopte i blokade za 42 minuta na terenu.

Bio je to drugi tripl-dabl Srbina u seriji sa Minesotom i osmi u karijeri u doigravanju.

„Promašivao sam celo veče, ali saigrači veruju u mene i ja verujem sebe,“ poručio je Jokić.

Vukovi su odlično počeli meč koji im je bio biti ili ne biti u finišu prve četvrtine došli su do 15 poena prednosti. Ipak, domaći su imali odgovor i zahvaljujući Jokiću i ekstra raspoloženom Džamalu Mareju preokrenuli su i na odmor otišli sa pola koša viška – 48:47.

Rezultatska klackalica viđena je u većem delu treće deonice, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali je odlučujući period pripao ekipi Majka Melouna koja je održavala do šest poena prednosti.

U poslednjim minut i po ušlo se sa nerešenim rezultatom 102:102, a odgovornost u domaćem timu preuzeo je Jokić koji je postigao osam od poslednjih deset poena za Nagetse, uključujući i polovično izvođenje penala na 2.1 sekund pre kraja.

„Cela serija, odbrana Arona Gordona na Karlu Entoniju Taunsu. Ne mogu da napustim konferenciju za medije a da Aronu ne dam mnogo ljubavi i poštovanja za odbranu koju je igrao,“ rekao je Meloun posle meča.

Nagetsi su utaikmicu odigrali sa samo osmoricom košarkaša, a najefikasniji je bio Marej sa 35 poena (12/23 iz igre, 5/9 za tri) uz 4 skoka i 5 asistencija, Gordon i Brus Braun su dodali po 14, a Kentavijus Koldvel Poup 10.

U poraženom timu, koji je u doigravanje ušao kroz plej-in, Entoni Edvards je bio najzapaženiji sa 29 poena (13/27 iz igre), 8 skokova i 7 asistencija, Taund je upisao 26, 11 skokova i 3 asistencije, a Rudi Gober 16 i 15 skokova.

„Edvardsova budućnost je strašna, svetla,“ istakao je Meloun.

Denver će u polufinalu konferencije igrati protiv Sansa koji su u trećoj deonici duela u Arizoni postigli čak 50 poena (50:24), početkom poslednje su imali plus 20, ali su gosti iz Los Anđelesa u finišu došli do samo dva poena minusa. Ipak, ieniks je mini serijom 4:0 završio meč i obezbedio duele sa Nagetsima.

Devin Buker je postigao 47 poena (19/27 iz igre, 4/7 za tri) uz 8 skokova i 10 asistencija, Kevin Durent je imao 31 uz 6 skokova i 4 asistencije, a Diandre Ejton 27. Kod Klipersa, koji su igrali bez Kavaja Lenarda i Pola Džordža, prednjačio je Norman Pauel sa 27 poena, Mejson Plamli je dodao 20 uz 10 skokova i 3 asistencija, a Ivica Zubac 16 uz 10 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari