Obradović: Čestitao sam igračima već na poluvremenu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle četvrte utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige, u kojoj je njegov tim pobedio Crvenu zvezdu sa 112:84, da se nada da će crno-beli i u majstorici u ponedeljak (20.00) prikazati partiju sličnu ovoj.

„Najvažnije je da je 2-2. U plej-ofu nije važno sa kojom razlikom se pobeđuje, već da pobediš i ideš dalje. Zaslužili smo da se vratimo i igramo petu, odlučujuću utakmicu. Sve ono što sam pričao posle protekle dve utakmice ostaje – požrtvovanost na vrhunskom nivou, odgovor na Zvezdinih ranih osam razlike odličan. Zaista želim da čestitam igračima na izuzetno dobroj utakmici. Nadam se da ćemo moći da skupimo dovoljno energije, želje i morala u ova dva dana da odigramo dobru utakmicu u ponedeljak“, izjavio je Obradović.

On je dodao da je njegov tim pokazao odličnu partiju, uprkos činjenici da su igrači umorni nakon trećeg meča koji je odigran pre samo dva dana.

„Najiskrenije sam igračima čestitao već na poluvremenu. Bili su izuzetno koncentrisani, potrošili mnogo energije u odbrani, ali smo bili i izuzetni u napadu, pre svega pametni, znali smo gde treba da napadamo. To nam je falilo ove sezone. Nadam se da ćemo takvi da budemo i u ponedeljak. Utakmica će biti zahtevna, to je stvar psihologije, želje i opterećenja. Probaćemo da uradimo sve što možemo, znam da će i Crvena zvezda. Nadam se da ćemo posle pete utakmice pričati samo o košarci“.


Obradović je napomenuo da bi u majstorici iskustvo Zvezdinih igrača moglo da bude prednost crveno-belih.

„Igrači Zvezde odigrali su ukupno oko 200 finala, moji negde malo ispod 80. Da bismo pobedili u ponedeljak moraćemo da budemo bar kao večeras. Uradićemo sve da se pripremimo fizički i psihički da odigramo što bolju utakmicu. Crvena zvezda je preiskusan tim, znaju da igraju ovakve utakmice, niko ne očekuje da će opet igrati kao večeras, očekujem da će probati da odigraju potpuno drugačije“, rekao je trener Partizana, a zatim dodao da od svog tima očekuje da prikaže sličnu partiju kao večeras.

„Želim da vidim našu istu energiju, želju i motivaciju, kao i pravi izbor šuta. Šut je varljiva kategorija, ali kada se biraju dobre situacije, izgrađene situacije, kada je igrač sam na šutu… Zna se da šut otvara mogućnost skoka u napadu. Kada ne ide, onda se igra odbrana. Bilo bi prepotentno očekivati da odigramo utakmicu kao večeras u tom aspektu“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari