Odbojka: Slovenija i Češka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Francuska i Hrvatska ispali 1Foto: EPA-EFE/LUKAS KABON

Odbojkaši Češke savladali su večeras u Ostavi selekciju Francuske sa 3:0 u setovima i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, gde ih čeka reprezentacija Slovenije koja je ranije danas savladala Hrvatsku sa 3:1 u setovima

Odbojkaši Češke plasirali su se večeras u Ostravi u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su savladali selekciju Francuske sa 3:0 (25:22, 25:19, 34:32).

Do iznenađujuće pobede domaću selekciju vodio je Jan Hadrava sa 18 poena, Lukaš Vašina je upisao 15, dok je Josef Polak dodao devet poena.

Najbolji učinak u selekciji aktuelnih olimpijskih šampiona imao je Žan Patri sa 20 upisanih poena, a Ervin Ngapet je postigao 12 poena.

Češka će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u sredu u Ostravi igrati protiv Slovenije, sa kojom je već igrala u grupnoj fazi, kada je slavila sa 3:1.

Odbojkaši Slovenije plasirali su se u četvrtfinale , pošto su u Ostravi savladali Hrvatsku sa 3:1 (25:20, 25:18, 19:25, 25:12).

Najefikasniji u pobedničkoj selekciji bio je Klemen Čebulj sa 13 poena, dok su po 11 upisali Tonček Štern i Alen Pajenk.

U reprezentaciji Hrvatske bolji od ostalih bio je Leo Andrić, koji je upisao 21 poen, a po devet poena zabeležili su Marko Sedlaček i Filip Šestan.

Selekcija Slovenije je aktuelni evropski viceprvak, a ovo joj je četvrti uzastopni plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Sinoć je selekcija Srbije u Gdanjsku savladala Tursku sa 3:2, a istim rezultatom Holandija, koja će joj biti protivnik u četvrtfinalu, savladala je Portugaliju.

Meč između Srbije i Holadije igra se sutra u poljskom Sopotu, od 17 sati i 30 minuta.

U četvrfinale su se plasirale i reprezentacije Italije, Nemačke, Poljske i Rusije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari