Odbojkašice Srbije vratile se na pobednički kolosek protiv Dominikanse Republike 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY (Foto: arhivska fotografiaj)

Bile su odbojkašice Srbije u nizu od šest vezanih pobeda u Ligi nacija, pre nego što su u pretposlednjem kolu poražene od Italije (3:2). Srećom, naše dame nisu puno jadikovale, već su sinoć rutinski preslišale Dominikansu Republiku – 3:0 (25:19, 25:20, 25:13) i sutra će protiv Holanđanki, organizatora turnira, tačno moći da ocene koliko im je koraka preostalo do završnog turnira u kineskom Nanđingu od 27. juna do 1. jula.

Posle ubedljivog prvog seta, protivnice su vodile šest razlike u drugom, međutim, naše odbojkašice su se brzo konsolidovale i preokrenule, a potom furioznom igrom osvojile i treći set. Najefikasnija bila je Tijana Bošković (21 poen), a istakle su se i Bojana Milenković (10) i Jelena Blagojević (8). Učešće na finalnom turniru izboriće domaća selekcija Kine i pet prvoplasiranih reprezentacija. Srbija je trenutno na drugom mestu, sa pobedom manje od SAD, a izjednačena sa Brazilom – uz bolju set razliku. Do kraja ove faze, Srbija će igrati protiv Holandije, SAD, Argentine i Južne Koreje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari