Odbrana i malo sreće 1

Čudo se u Minhenu ipak dogodilo. Bajernu su trebala čak dva produžetka da izađe na kraj sa Fenerbahčeom, ali je na kraju nemački klub ipak uspeo da sruši turskog velikana i vodeći tim Evrolige – 90:86.

Trener Bavaraca Dejan Radonjić smatra da je meč presudila velika želja njegovih igrača, kao i pametna i strpljiva igra u napadu i odbrani.

– Igrali smo veoma dobro u odbrani u prvom poluvremenu. Na kraju druge četvrtine Bobi Dikson je postigao dve trojke, ali osim toga, bilo je to dobro prvo poluvreme. Preuzeli su inicijativu na startu treće četvrtine, ali mi smo igrali dobro i u odbrani i napadu. Bili smo malo bolji u odnosu na prvo poluvreme, u kojem smo promašili devet uzastopnih šuteva za dva poena iz dobrih pozicija. Na kraju smo otišli u produžetak, na kraju u još jedan, za naš veliki uspeh. Igrali smo sa dovoljno energije u produžecima, ali i pametno u napadu. To je uvek jako važno – rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak tvrdi da je Bajern protiv Turaka odigrao najbolju odbranu ove sezone.

– Igrali smo sigurno najbolju odbranu u sezoni. Dobri smo u defanzivi bili i u Moskvi, ali prema mom mišljenju ovo nam je bio meč sa najboljom odbranom, protiv prvoplasirane ekipe u Evroligi, što je takođe važno – naglasio je Radonjić.

Strateg Fenerbahčea Željko Obradović smatra da je uzrok poraza njegove ekipe loša sreća.

– Bilo je veoma teško, veoma težak meč za obe ekipe. Na kraju, želim da čestitam Bajernu na pobedi. Ako igrate dva produžetka, to znači da su oba tima imala šansu za pobedu, a danas je sreća bila na njihovoj strani, sreća ili nešto drugo. Čestitam im jer su se borili od prve do poslednje sekunde. Kao i uvek, moramo da se pripremimo za sledeću utakmicu i da razumemo šta smo danas uradili pogrešno. Igrali smo bez koncentracije u nekim trenucima. Igrali smo već bez Veselog i to nije problem. Nije dobro ako je to problem. Ako počnete tako da razmišljate, to nije dobro – istakao je Obradović.

On je dodao i to da se osetio izostanak Jana Veselog koji je morao da ode na operaciju.

– Veseli je igrač koji ovom timu daje mnogo, ali smo odlučili da je potrebno da ode na malu operaciju. Brinemo uvek o zdravlju igrača više od svega, a ovu odluku smo doneli zajednički. Mislim da je ispravno što je rešio da to uradi sada, život ide dalje, mi imamo dovoljno kvaliteta u timu za igru. Borili smo se, ali nije bilo dovoljno. Jedino što možemo je da odemo u salu i pokušamo da popravimo neke stvari – zaključio je Obradović.

Rezultati i tabela

  1. kolo

Himki – Žalgiris 74:64

Olimpijakos – Barselona 55:76

Bajern – Fenerbahče 90:86pp

Baskonija – Makabi 97:73

CSKA Moskva – Budućnost           sinoć

Darušafaka – Real Madrid             sinoć

Panatinaikos – Efes          sinoć

Gran Kanarija – Milano   sinoć

  1. Fenerbahče 18-3

  2. Real Madrid 16-4

  3. CSKA Moskva 15-5

  4. Efes 13-7

  5. Olimpijakos 12-9

  6. Barselona 12-9

  7. Bajern 10-11

  8. Baskonija 10-11

  9. Milano 9-11

  10. Makabi 9-11

  11. Panatinaikos 8-12

  12. Žalgiris 8-13

  13. Himki 8-13

  14. Gran Kanarija 6-14

  15. Budućnost 6-14

  16. Darušafaka 3-17

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari