Održan 13. međunarodni turnir u sedećoj odbojci „KUP Kikinde 2023“ 1Foto: promo

OKI “Feniks” je 13. put organizovao međunarodni turnir u sedećoj odbojci “Kup Kikinde”, koji je odigran u hali SRC „Jezero“ u subotu, 2. septembra 2023.

Turnir je svečano otvorila Jovana Pavlović, generalni sekretar Saveza Sedeće Odbojke Invalida Srbije.

Na turniru je učestvovalo 6 ekipa: Reprezentacija Srbije, OKI „Banja Luka“, KSO „Iskra“ iz Bugojna, beogradski KSO „Smeč“, „Trše“ iz Mađarske i domaćin, OKI “Feniks”.

Međunarodni turnir “Kup Kikinde 2023”, poslužio je da se reprezentacija Srbije dodatno uigra i, fizički i taktički, pripremi za ono što ih čeka narednog meseca. Reprezentacija Srbije odlazi na Evropsko prvenstvo, u Itlaiju, od 9. do 15. oktobra 2023.

Održan 13. međunarodni turnir u sedećoj odbojci „KUP Kikinde 2023“ 2
Foto: promo

Selektor naše reprezentacije, Mladen Stević, kaže da je ovaj turnir važna karika u pripremi nacionalnne selekcije, uoči odlaska u Italiju na Evropsko prvenstvo i da će se reprezentacija i pored teške grupe, truditi i dati sve od sebe da pobedi Ukrajinu, Nemačku i BiH, i plasira se u polufinale.

Vrhunske sudije iz Mađarske su sa zadovoljstvom sudile utakmice, a rekli su da su kriterijum držali vrlo blizu nivoa finalnih utakmica nedavnog Svetskog prvenstva u Sarajevu i paraolimpijskih igara u Tokiju koje su im bile poverene. Pomagali su im i učili od njih sudije iz UOSO Kikinda.

Konačan plasman:

1. KSO „Iskra“ – Bugojno, BiH
2. OKI „Feniks“ – Kikinda, Srbija
3. Reprezentacija Srbije
4. „TRSE“ – Tatabanya, Mađarska
5. OKI „Banja Luka“ – Banja Luka, Rep.Srpska
6. KSO „Smeč“ – Beograd, Srbija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari