Basketaši Srbije slavili i protiv Holandije 1Foto: Olimpijski Komitet Srbije

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 ostvarila je i drugu pobedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, savladavši selekciju Holandije rezultatom 16:15.

Basketaši Srbije odlično su otvorili utakmicu i to dvojkom Majstorovića, ali Holanđani su ubrzo uzvratili za rezultat 2:2.

Početak utakmice obeležila je gruba igra, ali i dosta promašaja od strane obe ekipe.

Na šest minuta do kraja utakmice, basketaši Srbije odvojili su se na tri poena razlike, pri rezultatu 7:4, nakon čega su Holanđani napravili faul u napadu. To je bio sedmi faul reprezentacije Holandije, što je značilo da nakon svakog njihovog narednog faula reprezentativci Srbije šutiraju po dva slobodna bacanja.

Ubrzo su i reprezentativci Srbije napravili sedmu ličnu grešku, nakon čega je Ros Bekering realizovao samo jedno slobodno bacanje.

Usledilo je nekoliko grešaka Srbije, što su basketaši Holandije iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist.

Timskom igrom i, pre svega odličnim prodorima ka košu koje je realizovao Dušan Domović Bulut, na minut i po pre kraja utakmice selekcija Srbije uspela je da nadomesti zaostatak i izjednači na 14:14.

Ros Bekering je napravio tehnički faul, te je nakon realizovanog slobodnog bacanja Srbija ponovo stekla prednost od 15:14.

Pri rezultatu 16:15, dvadeset sekundi pre kraja utakmice, Ratkov je napravio tri sekunde u reketu i napad je bio za Holandiju.

Basketaši Holandije promašili su nekoliko šuteva za dva poena, te se utakmica završila rezultatom 16:15 u korist Srbije.

Reprezentacije Srbije i Holandije u basketu 3×3 su se pre Olimpijskih igara u Tokiju susretale osam puta, a svih osam puta slavila je Srbija.

Prethodno je reprezentacija Srbija jutros savladala selekciju Kine rezultatom 22:13.

Narednu utakmicu basketaši Srbije igraće protiv Poljske u u nedelju u 7 časova po centralnoevropskom vremenu.

Takmičenje se odigrava po jednokružnom bod sistemu, te su propozicije da svako sa svakim igra po jedan meč. Nakon sedam odigranih utakmica, dve prvoplasirane ekipe direktno će se plasirati polufinale, dok će timovi od trećeg do šestog mesta učestvovati u razigravanju za preostala dva mesta u polufinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari