Tokio

I Japan u recesiji 2

I Japan u recesiji

Prvi put od 2015. Japan je upao u recesiju, piše Bi-Bi-Si, navodeći da finansijski danak krize virusa korona nastavlja da eskalira.

Stopa samoubistava u Japanu pala za 20 odsto 3

Stopa samoubistava u Japanu pala za 20 odsto

Stopa samoubistava u Japanu je u aprilu pala za dvadeset odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je najveći pad u poslednjih pet godina, uprkos strahovima da će pandemija virusa korona izazvati veći stres dok mnoge telefonske linije za pružanje pomoći i prevenciju suicida nisu bile u funkciji ili je bilo redukovano osoblje koje je na njima radilo.

U Japanu hitna medicina pred kolapsom 8

U Japanu hitna medicina pred kolapsom

Japanske medicinske službe upozorile su danas da je urgentna medicina u toj zemlji pred kolapsom zbog velikog broja obolelih od korona virusa, što bi moglo da dovede i do kolapsa celokupnog zdravstvenog sistema.

U Japanu 500 novozaraženih korona virusom 9

U Japanu 500 novozaraženih korona virusom

U Japanu je registrovao više od 500 novozaraženih korona virusom, čime je ukupan broj obolelih od početka epidemije dostigao 4.768, ne računajući više stotina ljudi sa karantinskog broda blizu Tokija početkom godine, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Kako je Japan stavio virus pod kontrolu? 13

Kako je Japan stavio virus pod kontrolu?

Iako je blizu Kine, iako se ne sprovodi mnogo testova i iako nije uvedeno vanredno stanje, Japan ipak dobro prolazi tokom pandemije korona-virusa. Za to bi moglo da postoji nekoliko razloga.

PrvaPoslednja