Srpski kajakaši otputovali na Olimpijske igre 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Srpski kajakaški tim otputovao je danas na Olimpijske igre u Tokiju. Srbiju će u Tokiju predstavljati troje kajakaša: Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Milica Starović će po drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

„Presrećna što konačno krećemo na Olimpijske igre. Imali smo godinu dana više da se usavršimo. Bitno je da tamo idemo mirne glave i da ćemo dati sve od sebe“, izjavila je Starović na konferenciji za novinare pred poletanje.

Milica se osvrnula i na rezultate svojih kolega u Olimpijskom timu Srbije, Damira Mikeca i Tijane Bogdanović.

„Od srca im čestitamo. Divno je bilo početi Olimpijske igre sa dve medalje. Svima nam je to podstrek i vetar u ledja“, rekla je ona.

Strahinja Stefanović ne krije da očekuje najviše na svojim prvim Igrama.

„Uzbuđen sam jer je napokon došao trenutak da putujem na svoje prve Igre. Nadam se da vas nećemo razočarat“ izjavio je Stefanović.

Svoj debi na Olimpijskom sceni imaće i Bojan Zdelar. On će učestvovati u disciplinama K1 – 200m i K1 – 1000m.

„Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije sa samo 21 godinom. Naporno smo se pripremali i svi smo izuzetno dobro pripremljeni i idemo tamo da se borimo za što bolji plasman“ rekao je Zdelar.

Glavni trener reprezentacije Akoš Verecki, istakao je da očekuje samo najbolje od naših kajakaša.

„Bila je ovo velika avantura, jer su Igre odložene za godinu dana. Bio sam na Olimpijskim igrama tri puta kao sportista, a sada prvi put idem na Igre kao trener. Pripreme su bile dobre, nije bilo povreda i to je bitno. Jedva čekamo takmičenje“, izjavio je Verecki.

Milan Djenadić, trener sve tri posade je istakao da se nada da će kajkaški tim Srbije obradovati celu naciju rezultatima u Tokiju.

U disciplini K1 – 200m, Milica Novaković će nastupiti 2. avgusta, dok će takmičenje u K1 – 500m, započeti 4. avgusta.

Bojan Zdelar će na Igrama u Tokiju nastupati u dve discipline K1 – 200m i K1 – 1000m. U disciplini K1 – 200m, nastupa 4. avgusta, dok u K1 – 1000m, nastupa 2. avgusta.

Strahinja Stefanović će nastupati 4. avgusta u disciplini K1 – 200m.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari