Zorani Arunović 17. mesto u gađanju vazdušnim pištoljem 1Foto: OKS

Drugog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju na vatrenu liniju je izašlo četvoro srpskih strelaca.

Najbolji plasman ostvarila je Zorana Arunović, koja je osvojila 17. mesto u gađanju vazdušnim pištoljem, a Jasmina Milovanović je u istoj disciplini zauzela 33. poziciju.

U gađanju vazdušnom puškom, Milenko Sebić je završio na 31, a Milutin Stefanović na 38. mestu.

Arunovićeva je vrlo dobro krenula i odlično gađala u prve tri serije, jedno vreme je bila i na vodećoj poziciji.

„Kada je o Zoraninom nastupu reč, u prvoj disciplini nismo uspeli da ostvarimo ono čemu smo se nadali i šta smo priželjkivali. Bilo je boljih rivalki kojima čestitamo.Tokom više od polovine takmičenja Zorana je bila na jednoj od prve četiri pozicije. Odlično je taktički vodila meč. Međutim, posle je popustila, ispala iz svog ritma. Nekoliko lošijih hitaca u završnici, tri osmice, izbacili su je iz trke za finale. Delimično je traga ostavilo i to što je zbog povrede bila prinuđena da promeni način treninga u pripremnom periodu. Šta je bilo bilo je, idemo dalje, spremamo se za miks takmičenje, nadamo se da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata koji je započeo Damir Mikec“, ocenila je selektor za pištolj Jelena Arunović.

Ona je dodala da što se Jasmine Milovanović tiče, ovo joj je bio debitantski nastup na Olimpijskim igrama, a to svakako nosi sa sobom veliko opterećenje i uticalo je da ne postigne rezultat za koji vredi.

„Verujem da može da prikaže više u sledećem nastupu, malokalibarskim pištoljem“, rekla je ona.

Zlato je pripalo Ruskinji Vitalini Bacaraškinoj, vicešampionki iz Rija. Bacaraškina je u završnici prestigla Bugarku Antonaetu Kostadinovu (ranije Boneva), a bronzu je osvojila Rabksin Điang.

U takmičenju vazdušnom puškom, Milenko Sebić je zauzeo 31, a Milutin Stefanović 38. mesto.

„Naši strelci su bili spremni za mnogo više od onoga što su ovde postigli. Nažalost, trema i velika želja su im nije dozvolili da pruže ono šta mogu. Za plasman u finale je bio potreban izuzetno visok rezultat od 629,2 kruga. U subotu se u žensko finale ulazilo sa 628,5 krugova. Ne pamtim kada su na nekom takmičenju tako visoki rezultati bili neophodni za plasman među osam najboljih“, ocenio je šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari