Operisani Eriksen igraće protiv Srbije 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Selektor Danske najavio nastup reprezentativca kojem je stalo srce na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope.

Prošlog juna Kristijan Eriksen doživeo je srčani zastoj na meču sa Finskom, tokom EURO, zbog čega je morao biti reanimiran na terenu, posle čega mu je operativnim putem ugrađen defibrilator, a on se mesecima pripremao za povratak fudbalu.

U međuvremenu je raskinuo ugovor sa Interom, zbog strogih zdravstvenih protokola u Italiji, pa prešao u engleski Brentford, da bi ga selektor Danske pozvao za kontrolne mečeve ovog meseca.

Devet meseci kasnije došao je trenutak za njegov veliki povratak u nacionalni tim, u čemu ga nije omeo ni nedavno preležan korona virus.

„Jake su emocije, svi smo srećni što je Kristijan ponovo sa nama. Bio je divan momenat kada nam se juče pridružio. On će sa klupe gledati meč protiv Holandije, ali će biti 100 odsto spreman da zaigra posle toga protiv Srbije“, objavio je danas selektor Kasper Hjumland.

Ni Eriksen nije krio koliko mu znači što će opet igrati za svoju zemlju.

„Veoma sam srećan, prošlo je neko vreme otkako sam poslednji put bio ovde. Jako sam srećan što sma se vratio. Sve je u redu, spreman sam da ponovo igram i sve što mi se desilo u životu mi samo daje dodatnu motivaciju“, poručio je sjajni vezista.

Utakmica Danska – Srbija igra 29. marta se u Kopenhagenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari