Opomena iz prošle sezone 1Foto: Beta/Vladimir Marković

Lakše se diše u redovima Partizana nakon pobede u večitom derbiju.

Trijumf nad Crvenom zvezdom trebalo bi da stimulativno utiče na crno-bele pred večerašnji susret sa Ritasom u Beogradskoj areni, odličnim znancem protiv kojeg će imati treću meč-loptu za plasman u Top 16 fazu Evrokupa (20.00). Način na koji su protiv Venecije i Tofaša prokockali prethodne dve, jasno ukazuje na oprez i potpunu mobilizaciju redova, jer i litvanski predstavnik ima računicu u prestonici Srbije.

Umeo je Ritas u prethodne dve sezone da rezultatski potpuno nadvisi Partizan u Evrokupu, čak i da mu prethodne takmičarske godine košem u poslednjoj sekundi Artsjoma Parahuskog i „presudi“, međutim u prvom susretu u Litvaniji bilo je evidentno da je trenutno odnos kvaliteta znatno drugačiji. Ipak, osetan pad u formi, ogledan prevashodno u lošim procentima šuta sa distance i manjem broju timskih asistencija trebalo bi da „uozbilji“ košarkaše Partizana, koji će biti pojačani povratkom Korija Voldena, uz Nemanju Gordića najboljeg organizatora igre.

– Ukoliko pogledamo izgled tabele u našoj grupi, biće nam jasno da svi timovi i dalje imaju puno razloga da se bore i imaju za šta da igraju. Svi još uvek mogu da izbore plasman u Top 16 i sigurno je da će u poslednja tri kola dati sve od sebe da to i ostvare. Ritas je težak protivnik, tim sa velikim ambicijama i sjajnim pojedincima. Pobedili smo ih u Viljnusu, ali nećemo zaboraviti prošlu godinu i način na koji su nas eliminisali u borbi za Top 8. Nadam se da će Štark arena biti puna i da ćemo obezbediti mesto u Top 16 pred našim navijačima – oprezan je Andrea Trinkijeri, trener Partizana.

I nedavni večiti debi pokazao je da su pojedinci u osetnom padu forme (Zagorac, Jaramaz, pre svih), da je njihov uticaj na igru manji, odnosno da pod protivničkim košem uglavnom sve zavisi od američkog tandema Tomas-Mozli. Parahuski je osim problemima na terenu, opterećen i veoma teškim privatnim, dok Stefan Birčević ni u obrisima ne daje naznake krilnog centra reprezentativnog formata. Crno-beli će naspram sebe imati dobru šutersku ekipu (među deset najboljih u Evrokupu), što je segment u kojem je Partizan među pet najslabijih u pomenutom takmičenju.

– Još jedna teška utakmica u nizu za nas. Posle pet vezanih pobeda, spojili smo dva poraza u Evrokupu i sada želimo da damo sve od sebe kako bi već večeras, pred našim navijačima, izborili Top 16. Ritas je odličan tim i siguran sam da ćemo biti u problemu ukoliko izgubimo fokus makar i na minut. Zbog toga, večeras moramo biti na našem maksimumu – poručio je Rade Zagorac koji je poslednje tri utakmice Evrokupa odigrao izuzetno slabo. U mečevima sa Limožom, Tofašom i Venecijom redom je ubacivao četiri, četiri i sedam poena, pogodivši samo jednu trojku iz deset pokušaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari