Ostao bez medalje zbog suplementa od 10 funti sa interneta 1Foto: EPA-EFE/ISSEI KATO / POOL

Britanski sprinter Si Džej Udža koji je suspendovan je na 22 meseca zbog toga što je na Olimpijskim igrama prošle godine u Tokiju pao na doping testu nakon što je sa britanskom štafetom 4×100 metara osvojio srebro, kaže da je uveren da je do cele ove užasne situacije došlo zato što je koristio suplement koji je za deset funti kupio preko interneta, piše Sport Klub.

U ekskluzivnom intervjuu za Gardijan Udža je naveo da je tokom pandemije koronavirusa pokušavao da sve što mu je potrebno rešava sam i da je maksimalno izbegavao bilo kakve kontakte sa ljudima. To je, kako tvrdi, dovelo i do ovog problema.

Navodno, nedeljama pred Olimpijske igre koristio je suplemnt beta alanin, ali da nije znao da on sadrži tragove nedozvoljenog ostarina i S-23.

Beta alanin je dozvoljeni suplement, ali su osterin i S-23 zabranjene supstance.

„Voleo bih da sam testiran pre Olimpijskih igara, a ne posle. Na taj način nikada ne bih ugorozio druge trkače, moje kolege i ne bi i oni morali da prolaze kroz sve ovo kroz šta ja sada prolazim“, rekao je za Gardijan.

On se izvinio Zarnelu Hjuzu, Ričardu Kiltiju i Natanijelu Mičelu-Blejku nakon što im je medalja oduzeta.

Rekao je da je izuzetno razočaran i tužan i da će se truditi da se dokaže više nego ikada. I da neće više koristiti nikakve suplemente.

„Ne koristim ništa. A ubuduće ću koristiti samo prirodnu hranu jer sam sada uplašen. Sada se plašim da popijem i paracetamol“, dodao je na kraju uz objašnjenje da je verovatno za sve kriv suplement koji je kupio preko Amazona za deset funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari