Osvojila prvenstvo bez izgubljenog seta 1

U konkurenciji juniorki šampionsku titulu na Letnjem prvenstvu Srbije u konkurenciji
teniserki do 18 godina osvojila je prvi nosilac Draginja Vuković u meču sa drugim nosiocem Verom Marković, rezultatom 6:3, 6:0.

U prvom polufinalu Vera je savladala Jelenu Kovać sa 6:3, 7:6(2), dok je u drugom polufinalu Draginja pobedila Tamaru Malešević 6:2, 6:4.

Biti prvi i osvojiti prvenstvo države bez izgubljenog seta za mene je velika stvar. Samim tim i samopouzdanje za nastavak sezone, napomenula je Vuković.

Poslednje dve godine, kako kaže, uspešno sarađuje sa trenerom Strahinjom Jovanovićem i kondicionim trenerom Milošem Sokolovićem.

Planiram da odigram sledeće nedelje ITF turnir (A katgorija) u Italiji, a potom i Roland Garos. Nakon toga sledi još nekoliko turnira pre Vimbldona. Cilj mi je da do kraja godine uđem u top 30 na ITF juniorskoj rang listi“, rekla je šampionka Srbije 2017. u konkurenciji do 18 Draginja
Vuković.

U borbi za naslov Letnjeg prvaka Srbije 2017. snage su odmerili Marko Miladinović koji zauzima 25. mesto na ITF listi najboljih juniora sveta i Mihailo Popović. Do trofeja je stigao Marko rezultatom 6:2, 6:1.

Miladinović koji je još uvek aktuelni prvak Srbije u konkurenciji do 16 godina, u polufinalu Letnjeg prvenstva Srbije (do 18) koje se održavalo na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu savladao je Konstantina Kirovskog 6:1, 6:0. U drugom polufinalu snage su odmerili Boris Butulija i Mihailo Popović. Nakon velike borbe i sjajne igre oba tenisera, pobedu je odneo Popović rezultatom 3:6, 6:2, 7:5.

Odigrao sam odlično od prvog kola do finala, najteži meč je bio u finalu. Znači mi dosta titula zbog toga što mi je dala samopuzdanje za dva turnira u Italiji koji mi sada slede i Rolan Garos, rekao je Miladinović.

Tenis trenira sa Borisom Pašanskim i Aleksandrom Trifunovićem, kondiciju radi sa Slobodanom Vojinovićem, poznatijim kao Kampi, a jednom nedeljno na masažu i oporavak mišića ide kod Darka Grujića.

Planovi su mi da u ovoj sezoni odigram sve gren slem turnire i da krenem sa takmičenjem na fjućers turnirma,rekao je Miladinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari