Pakistan odobrio kriket reprezentaciji da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Indiji 1Foto: EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER

Pakistanska vlada odobrila je danas svojoj kriket reprezentaciji da učestvuje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Indiji.

Vlada je osnovala komitet na čelu sa ministrom spoljnih poslova Bilvalom Butom Zardarijem, koji je trebalo da odluči da li će kriket reprezentacija Pakistana učestvovati na takmičenju koje se od 5. oktobra do 19. novembra održava u Indiji.

„Pakistan je dosledno tvrdio da sport i politiku ne treba mešati. Zbog toga je odlučio da pošalje svoj kriket tim u Indiju na predstojeće Svetsko prvenstvo“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Pakistana.

Odluka Pakistana da pošalje svoj tim na takmičenje je korak ka normalizaciji odnosa dve zemlje, koje nisu u dobrim odnosima još od podele britanske Indije 1947. godine i međusobnih sukoba i ratova.

U saopštenju se pominju zategnuti politički odnosi dve zemlje, ali i da se veruje da „stanje bilateralnih odnosa sa Indijom ne bi trebalo da stoji na putu ispunjavanju njenih međunarodnih sportskih obaveza“.

Ministarstvo je istaklo da će indijskoj vladi i Međunarodnom kriket savetu preneti zabrinutost za bezbednost svoje reprezentacije.

Pakistan će utakmice igrati u Hajderabadu, Ahmedabadu, Bangaloru, Čenaju i Kalkuti.

Indija i Pakistan igraće 15. oktobra u Ahmedabadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari