Pametno protiv snažnijih 1Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana večeras u Vilerbanu kod Liona igraju „do or die“ utakmicu za opstanak u Evrokupu.

U slučaju pobede nad Asvelom, ostaju u igri za plasman među 16 najboljih, ako izgube, za prolaz nemaju ni teoretske šanse. Kad bi pobedili favorizovane Francuze, pred poslednje kolo bili bi u dobroj poziciji da pobedom protiv Turk Telekoma više od šest poena razlike ostvare plasman dalje.

Ali do pobede neće biti lako doći. Asvel je ekipa koja je crno-belima bila i najdominantniji protivnik, na utakmici u Beogradu (78:89) delovali su fizički superiorno i nekako rutinski su došli do pobede. Partizan od pre mesec i po dana i ovaj danas nije baš ista priča, Asvel je prebrinuo sve brige oko plasmana i možda bi u većem motivu i samim tim i agresivnosti, crno-beli mogli da traže svoju šansu. U Pioniru nezadrživi su bili Kahudi i Nua, veliku opasnost po Partizan predstavljaće i Kalnietis, kao i Miro Bilan. Šanse crno-belih biće veće ukoliko uspeju da iskontrolišu ofanzivni skok rivala, i drastično smanje broj izgubljenih lopti.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri naglasio je da je Asvel odlična ekipa.

„U Beogradu su nas dobili pametnom igrom i sada možemo da im uzvratimo. Moramo igrati jednu utakmicu i znati da imamo samo jedan rezultat, a istovremeno moramo igrati našu košarku. Da imamo samo jedan rezultat ne mora biti problem, nego cilj. Ovo je Win or go home situacija“, istakao je Trinkijeri.

Bek crno-belih Amar Gegić akcentovao je atleticizam protivnika.

„Znamo da igraju fizičku košarku. Mi treba da se potrudimo da ih dobijemo igrajući pametno. Mi smo mlada ekipa i u svakoj utakmici idemo na pobedu. To su nam očekivanja i pred ovaj meč“, smatra Gegić.

Raspored i tabela

Grupa C

Asvel – Partizan 20.30

Valensija – Zenit 20.30

Sreda

Turk Telekom – Trento 18.00

Valensija 6-2

Asvel 6-2

Zenit 4-4

Turk Telekom 3-5

Trento 3-5

Partizan 2-6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari